Një armë, 34 të vdekur: Brenda luftës së Ekuadorit për armët e tregut të zi

Arma – një pistoletë 9 milimetra – shpërtheu një shteg të dhunshëm që lidhen me standardet e një prej lagjeve më të rrezikshme të Ekuadorit, zonës Nueva Prosperina të Guayaquil.

Gëzhojat nga plumbat e gjuajtur nga arma, të gjetura në skenat e 27 incidenteve të veçanta të dhunshme, u lidhën me 34 vdekje, sipas një njësie të mjekësisë ligjore të policisë. Dhe një zyrtar policor i tha Reuters se autoritetet besojnë se pistoleta mbetet në rrugë.

Kërcimi që i atribuohet një arme të vetme zjarri ilustron sfidat për goditjen e presidentit, Daniel Noboa ndaj një shpërthimi krimesh të dhunshme dhe vrasjesh që nga viti 2020, i nxitur nga një rritje e mprehtë e armëve kontrabandë gjatë të njëjtës kohë, shumë prej tyre nga Shtetet e Bashkuara.

Ekuadori regjistroi 7 mijë e 994 vrasje vitin e kaluar, një rritje gati gjashtëfish që nga viti 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *