Ministri i Drejtësisë Nikolla Tupançevski, potencoi se gjatë kësaj jave të gjitha partive politike dhe palëve tjera do tu dërgohet thirrje për takim. Dëshirojmë që ndryshimet ti miratojmë 6 muaj para mbajtjes së zgjedhjeve të ardhshme.

Kodi Zgjedhor është një nga parakushtet themelore për një shoqëri demokratike dhe Ministria e Drejtësisë duhet të jetë sa më transparente dhe gjithëpërfshirëse dhe t’i zbatojë vërejtjet që u përmendën në zgjedhjet e fundit të parakohshme parlamentare potencoi ministri.

“Ne duam që procesi të jetë transparent dhe gjithëpërfshirës sepse është një çështje tepër e ndjeshme që mund të ketë një gamë të gjerë pasojash në kuptimin e asaj që quhet ; zbatimi i demokracisë në kuptimin më të gjerë të fjalës. Një nga treguesit e veçantë të faktorit ndërkombëtar ishte se do të ishte mirë që Kodi Zgjedhor të miratohej të paktën gjashtë muaj para zgjedhjeve, sepse këto janë rregulla loje që duhen respektuar. Segmenti i dytë është parakusht, e ai është respektimi i parimit të konsensusit”, sqaroi Tupançeski.

Ndryshimet e fundit në Kodin Zgjedhor janë bërë në prill të vitit 2021 dhe kanë të bëjnë me identifikimin biometrik. Zgjedhjet e fundit, sipas ministrit, treguan dhe zbuluan një sërë anomalish që duhen korrigjuar dhe në bazë të një analize krahasuese duhet të bëhen zgjidhjet më të mira.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Çfarë bën Zorica derisa Zaev flet në Kombet e Bashkuara (VIDEO)

Derisa kryeministri Zoran Zaev ka mbajtur fjalimin e tij para përfaqësuesve të…

Angela Merkel i kërkon Vladimir Putinit ta lirojë Alexei Navalny

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, edhe një herë i bëri thirrje presidentit rus…

Personat që kanë kaluar COVID e që janë vaksinuar mund të jenë imunë gjatë gjithë jetës

Mes paralajmërimeve të shumta mbi variantet e reja të koronavirusit, dy studime…

Shkencëtarët në Portugali prodhojnë maskën e cila vret 99% të koronavirusit brenda 30 minutash

Në Portugali shkencëtarët pretendojnë se kanë bërë hapa gjigante në fushën e…

Sela në 5 vjetorin e Lagjes së Trimave: Tradhëtia që u bë në Kumanovë, do t’i ndjekë gjithmonë skenaristët!

Shkruan: Ziadin Sela Hakmarrja eshte si vdekja heret a vone vjen per…