Ngjarjet e fundit në Maqedoni, sidomos në sistemin e drejtësisë kanë marrë vëmendjen e bashkësisë ndërkombëtare. Kështu deklaroi ambasadori francez në Maqedoni Siril Bomgartner në një intervistë për REL. Ai tha se duhen vëzhguar me kujdes çdo rast sepse siç shtoi e gjithë kjo ngre dyshime, dhe në realitet BE ka nevoje sinjale të qarta, tha ai.

Ajo që është e vërtetë është se gjatë muajve të fundit ka pasur disa ngjarje që kanë shkaktuar vëmendje dhe kanë ngritur një sërë pikëpyetjesh dhe e gjithë kjo është objekt i monitorimit nga bashkësia ndërkombëtare, veçanërisht nga BE-ja për arsye që janë plotësisht legjitime.
Ajo që dua të them është se çdo situatë duhet parë veçmas, sepse nuk mendoj se të gjitha aferat që keni parasysh mund të jenë pjesë e korrupsionit. Besoj se ka tema që lidhen më ngushtë me çështjen e qeverisjes së mirë, çështje të tjera që kanë të bëjnë me ndarjen e pushteteve dhe duhen vëzhguar me kujdes çdo rast pas rasti dhe ajo që mund të krijojë problem është se e gjithë kjo ngre dyshime, dhe në realitet ne kemi nevoje sinjale të qarta, tha Siril Bomgartner , ambasadori francez në Maqedoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Zbarkimi amerikan në Shqipëri për stërvitjen e forcave të NATO-s , ‘alarmohet’ ministri rus i Mbrojtjes

Ditën e sotme në Portin e Durrësit zbarkuan një numër shumë i…

DËSHMI TRONDITËSE E KREUT TË SIGURIMIT: SI I PUSHKATONIM TË PAFAJSHMIT ME GJYQE TË SAJUARA?

Dëshmia e një prej krerëve të Sigurimit: Ja rastet e pushkatimeve pa…

Problem për flotën detare ruse, Sudani ndalon lëvizjen e anijeve ruse në ujërat e Detit të Kuq

Sudani ndaloi ndërtimin e bazës detare ruse, tash ndalon edhe lëvizjen anijeve…

Mehaj thotë se ndarja e buxhetit prej 100 milionësh për ministrinë e tij është sipas standardeve të NATO-s

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, ka thënë se miratimi i projekt-buxhetit për…

Lajthitje diplomatike apo manipulim djallëzor

Eh more ambasador i Kosovës në Shkup, zoteri Qehaja. Sikur të dishe…