Netanyahu mbyll “AL JAZEERA” në Izrael: Nuk do të heshtim për Gazën, tha rrjeti mediatik

Synimi i drejtpërdrejtë dhe vrasja e gazetarëve nga Izraeli, arrestimet, frikësimet dhe kërcënimet nuk do ta pengojnë Al Jazeera-n të raportojë, ndërkohë që më shumë se 140 gazetarë palestinezë janë vrarë që nga fillimi i luftës në Gaza, tha Al Jazeera në një deklaratë.

Synimi i drejtpërdrejtë dhe vrasja e gazetarëve nga Izraeli, arrestimet, frikësimet dhe kërcënimet nuk do ta pengojnë Al Jazeera-n të raportojë, ndërkohë që më shumë se 140 gazetarë palestinezë janë vrarë që nga fillimi i luftës në Gaza, tha Al Jazeera në një deklaratë.

Ironikisht, ndërsa bota festoi Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, qeveria izraelite mbylli zyrat e Al Jazeera, duke mohuar aksesin publik në përmbajtjen e saj, duke injoruar bazat e njohura botërisht të lirisë së shprehjes, tha sot rrjeti mediatik.

“Në një lëvizje mashtruese dhe shpifëse, kabineti izraelit, i udhëhequr nga kryeministri Benjamin Netanyahu, votoi unanimisht mbylljen e zyrave të Al Jazeera në Izrael. Ata gjithashtu vendosën të tërheqin akreditimet e ekuipazheve, si dhe të ndalojnë ofruesit e shërbimeve mediatike të transmetojnë shfaqje dhe të bllokojnë faqet e internetit të rrjetit mediatik Al Jazeera, thuhet në deklaratë.

Rrjeti mediatik Al Jazeera “dënon fuqishëm këtë akt kriminal që shkel të drejtat e njeriut dhe të drejtën themelore për të aksesuar informacionin”. Al Jazeera pohon të drejtën e saj për të vazhduar ofrimin e lajmeve dhe informacioneve për audiencën e saj globale, shtoi gazeta.

“Shtypja e vazhdueshme e medias së lirë nga Izraeli, e parë si një përpjekje për të mbuluar veprimet e tij në Rripin e Gazës, është një shkelje e ligjit ndërkombëtar dhe humanitar. Synimi i drejtpërdrejtë dhe vrasja e gazetarëve nga Izraeli, arrestimet, frikësimet dhe kërcënimet nuk do ta pengojnë Al Jazeera-n të raportojë, ndërkohë që më shumë se 140 gazetarë palestinezë janë vrarë që nga fillimi i luftës në Gaza”, thuhet në deklaratë.

Rrjeti mohon me forcë akuzat nga autoritetet izraelite që sugjerojnë se ka shkelur standardet profesionale të medias. Ajo rikonfirmon angazhimin e saj të palëkundur ndaj vlerave të mishëruara në Kodin e Etikës.

Al Jazeera u bën thirrje të gjitha organizatave të lirisë së medias, organizatave të të drejtave të njeriut dhe organizatave të tjera të interesuara që të dënojnë sulmet e përsëritura izraelite ndaj gazetarëve dhe mediave dhe të mbajnë përgjegjësi përgjegjës. Rrjeti do të përdorë të gjitha kanalet ligjore të disponueshme përmes institucioneve ligjore ndërkombëtare në përpjekje për të mbrojtur si të drejtat e tij ashtu edhe të drejtat e gazetarëve, si dhe të drejtën e publikut për informim. Synimi i gazetarëve është krim”, thekson media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *