Maqedonia e Veriut nesër në Bruksel do të mbajë Konferencën e parë Ndërqeveritare me BE-në, në të cilën kryeministri Dimitar Kovaçevski do ta lexojë deklaratën hyrëse në gjuhën maqedonase. Menjëherë pas kësaj fillon skriningu i cili do të zgjasë një vit e gjysmë dhe pas përfundimit të atij procesi është planifikuar konferenca e radhës ndërqeveritare, e cila do të përfundojë fazën e hapjes së negociatave për anëtarësim dhe mbajtja e saj kushtëzohet me ndryshimet në Kushtetutë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Putin mund të përdorë armë bërthamore në mes të suksesit ushtarak të Ukrainës, thotë senatori amerikan

Suksesi i vazhdueshëm ushtarak i Ukrainës mund të rrisë mundësinë që presidenti…

Kina fut në izolim 27 qytetet për shkak të rritjes së rasteve me COVID-19

Kina ka futur masa bllokimi në dy qytetet e saj më të…

Hiqet kufizimi për vaksinën e Johnson & Johnson

Në etiketën e vaksinës paralajmërim për mpiksjen e gjakut Përdorimi i vaksinës…

Donald Trump paditet për emërtimin e COVID-19 si “virus i Kinës”

Ish-presidenti Donald Trump është paditur nga një grup i të drejtave civile…

Disa raste të PSP-së do të nisin nga e para

Pasi disa raste të PSP-së, pas disa vitesh gjykim, do të fillojnë…