Nëse asnjë parti nuk formon shumicën nuk përjashtohet mundësia për mbajtjen e një takimi të liderëve në të cilën do të flitet për krizën politike. Kështu kanë thënë nga Kabineti i Presidentit, Stevo Pendarovski, për Tellma.

“Presidenti Pendarovski është duke e ndjekur punën e Kuvendit. Nëse Kuvendi voton për mosbesim të Qeverisë, ai është i detyruar të veprojë në përputhje me kompetencat e tij që ja jep Kushtetuta. Pas informimit nga Kryetari i Kuvendit, në kuadër të afatit kushtetues për formim të qeverisë nga ana e partisë ose partive që kanë shumicë në Kuvend. Presidenti sikurse edhe deri tani në veprimet e tij do të udhëhiqet në përputhje me praktikën e vendosur në tre dekadat e fundit”, kanë thënë nga kabineti i Pendarovskit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Trupat ruse rrëmbejnë një tjetër kryebashkiak në Ukrainë, atë të Dniprorudne

Pushtuesit rusë kanë rrëmbyer kryetarin e bashkisë së Dniprorudne, Yevhen Matveyev në…

Rusia angazhon të burgosur për luftë në Ukrainë

Pas sukseseve të Ukrainës, në Rusi janë shtuar thirrjet për mobilizim të…

BMW-ja fluturon nga autostrada Tetovë-Shkup dhe përfundon ndër urën e fshatit Grupçin (Foto)

Para pak çastesh ka ndodhur një aksiident në autostradën Tetovë – Shkup…

Gratë udhëheqëse të Kosovës

Për herë të parë në Qeverinë e Kosovës do të ketë pesë…

Me skafanderë dhe të izoluar, deputetët me Covid-19 votojnë në Kuvend

Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut po vijon seanca e…