Sipas analizës së fundit të Ministrisë së pushtetit lokal, Maqedonia e Veriut është futur në zonën e thellë të plakjes. Sipas kësaj analize, 20.4 ((rreth 410 mijë) e qytetarëve janë të moshës së vjetër, kurse mosha mesatare e popullsisë është 44 vjeç.
Kjo analizë zyrtare tregon se pjesa më e madhe e popullsisë së Maqedonisë së Veriut, jeton në pjesën perëndimore të saj. Në këtë pjesë jeton rreth 46 për qind e popullsisë dy milionëshe (sipas statistikave zyrtare) të vendit, që i vjen rreth 920 mijë banorë.

“Nga ana tjetër në rajonin Lindor, Juglindor dhe rajonin e Vardarit që përbën rreth 2/5 të territorit të vendit (ose 40.8 për qind), jeton vetëm 24 për qind e popullatës”, thuhet në këtë analizë, transmeton Gazeta Lajm.
Analiza i referohet të dhënave për vitin 2019. pjesë më e dendur e Maqedonisë, kuptohet është rajoni i Shkupit, ku në hapësirë të vogël jetojnë mbi 600 mijë banorë.
“Në vitin 2019 në rajonin e Shkupit, që përbën vetëm 7,13 për qind të territorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, jeton 30,44 e popullatës së përgjithshme të vendit”, thuhet në analizë raporton Tv Telma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

VIDEO / Pamje nga incidenti, dy të vdekur dhe dhjetëra persona të lënduar në një sinagogë në Izrael

Të paktën dy të vdekur dhe 100 persona u lënduan, disa prej…

Forcat amerikane stërvitje të përbashkët me forcat rumune në krahun më lindor të NATO-s

Forcat amerikane dhe rumune kryen stërvitje të përbashkëta në afërsi të Detit…

Policia kufitare arreston dy të dyshuar dhe parandalon kontrabandën me armë dhe mallra

Departamenti Policisë Kufitare në vazhdën e angazhimeve dhe planifikimeve operacionale, për luftimin…

Qeveria e përkohshme bullgare nuk do ta heqë veton ndaj RMV-së

Qeveria e përkohshme në Bullgari sot ka njoftuar, se nuk ka ndërmend…

Dy franceze konvertohen në fenë islame në xhaminë e fshatit Strellc i Epërm në Deçan

Hoxhë Nazim Ramadani ka bërë të ditur se dy shtetase franceze janë…