Komandanti i KFOR-it ka autoritetin parësor për të përdorur hapësirën e ulët ajrore mbi Kosovë, në përputhje me Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999. KFOR-i mbetet plotësisht i fokusuar në zbatimin e përditshëm të mandatit të tij. OKB-ja duhet të sigurojë një mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë”, tha zyrtari.

Hapësira e ulët ajrore e Kosovës menaxhohet nga Agjencia e Shërbimeve të Navigacionit Ajror të Kosovës, e cila ofron shërbime për avionët civilë që fluturojnë mbi hapësirën ajrore të Kosovës me qëllim të uljes dhe ngritjes nga aeroporti i Prishtinës, ndërsa 6250 e më shumë, hapësira ​​ajrore është nën kontrollin hungarez, shtoi zyrtari.

“Kjo për shkak se Kosova ende nuk ka arritur kapacitetin për të menaxhuar hapësirën e lartë ajrore”, tha ai./LSh

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Nga sot ndalohet tubimi i më shumë se pesë personave, masat mund të shtrëngohen

Temperatura prej 24 gradësh e gjallëroi Shkupin. Shpatet e Vodnos, tërheqëse për…

Presidentja e KE-së pritet në takim nga kryeministri Kurti

Pas këtij takimi, dy udhëheqësit do vizitojnë një kopsht në Prishtinë, ku…

6 muaj të vështirë për Europën

Europa ka përjetuar gjashtë muajt më të vështirë, sipas një vlerësimi të…

Hoxha i reagon Rexhepit: Politika është “sport” i rëndë

Sekretari i Lëvizjes BESA, Arjanit Hoxha ka reaguar në fajsbuk, pas deklaratave…

Vaksina amerikane përballet me “Fazën 2”, në shitje në vitin 2021

Kompania Moderna, me qendër në Kembrixh në Massachussetts, bëri kërkesë te henen…