Inida Brahimi

N’ATË GUSHT KU RRIJE TI

N’atë gusht ku rrije ti
harlisur mjegullash
Vijës kohë;një kartë mavi

Se u bëmë në një grusht pjergullash
Gjethja gjethesh, piqemi
Tharm’ i ëmbël nëpër shi!

Që nga koha e Adamit, feksje Evash, njihemi
Pjalm’ i hidhur,vakt i pijeve në flijim

S’më çudit më prerja gjer në rrëzë e kësaj vene
Shkuar gjak’ i tërë tani …

Do t’a pi…hijeve të pjerrëta
Dehur shpirtshëm anasjelltas
N’atë gusht ku rrije ti

Them me vete: ”mbetëm rrokje me bojë letrash”
Në lajthitje

U bë modë gushteve tona
N’atë qoshk e mbetur ikje…
N’atë qoshk ku rrije ti

N’atë gusht të bërë shi
larg nga bota!
Aq e kaltër rreh aorta…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

“Regjisorë” dhe “aktorë” të dëgjueshëm!

Letër nga Shkupi Si edhe viteve të kaluara, edhe në vitin 2022,…

LIBRI DHE BARBARIA DOGANORE

Midis nesh Pesëdhjetë udhëtarë në një autobus do ta kalonin kufirin pa…

Dekomunistizimi i politikave kulturore

Midis nesh Për rreth dyzet vite me radhë shqiptarët zhvilluan kulturë bazuar…

Fuqia e artit

Midis nesh A kanë shqiptarët koncept, ide, vizion se si mund të…

Debati si kulturë

Midis nesh Debati është një diskutim intelektual në mes të më shumë…