Merret vendimi, në këtë qytet gjermanë do të asgjësohen të gjithë pëllumbat

Në qytetin gjerman, Limburg an der Lahn kanë votuar  për të shfarosur pëllumbat në qytet, që janë rreth 700.

Referendumi u thirr dhe u mbajt më 9 qershor pasi komploti i këshillit të qytetit për të therur zogjtë shkaktoi një zhurmë në nëntor 2023.

Më shumë se 53 për qind e banorëve, më saktë 7mijë e 350 persona votuan për “po”, duke bërë thirrje që pëllumbat të asgjësoheshin, sipas Der Spiegel.

Kjo nuk u prit aspak mirë nga dashamirët e shpendëve.  Menaxherja e projektit të pëllumbave të qytetit të Limburgut, Tanya Muller, tha për Sky Neës se kjo është e papranueshme.

“Ne jetojmë në vitin 2023, nuk mund të ndodhë që të vrasim kafshë vetëm sepse ato na bezdisin, ose janë telash. Kjo nuk është e pranueshme”, tha ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *