Gjykata Themelore Penale – Shkup sot shpalli aktgjykimin për rastin “Titanik 2”, lëndë e cila ka të bëjë me parregullsitë në zgjedhje për të cilat mes tjerash akuzohen ish drejtori i DSK-së, Sasho Mijallkov i cili dënohet me 2 vjet burg dhe lideri i PDSH-së, Menduh Thaçi shpallet fajtor dhe dënohet gjithashtu me 2 vjet heqje lirie.

Sasho Mijallkov dënohet me 2 vjet burg
Menduh Thaçi dënohet me 2 vjet burg
Bedredin Ibrahimi dënohet me 2 vjet burg, i llogaritet dhe koha e paraburgimit.
Aneta Stefanovska dënoeht me 2 vjet burg
Vllatko Shajkovski dënohet me 2 vjet burg dhe Sasho Srcev gjithashtu dënohet me 2 vjet burg.

Në seancën e sotme nuk morën pjesë Sasho Mijallkov dhe Menduh Thaçi.

Ndryshe me aktgjykimin e parë të shpallur më 8 mars 2019, të akuzuarit u dënuan me 19 vjet e 8 muaj burg, por në dhjetor të po atij viti, Gjykata e Apelit në Shkup e prishi aktgjykimin dhe e ktheu lëndën në rigjykim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Konferencë për lidhjen mes parandalimit të mashtrimeve dhe hetimeve

Në organizim të Zyrës evropiane për luftë kundër mashtrimit OLAF, ndërsa me…

Hajredini: Grubi po i përsërit premtimet e rrejshme të Musa Xhaferit të vjetra më shumë se 10 vite

Albert Hajredini / Vendosja e një figure antipatike për elektoratin shqiptar në…

Kohë për lutje e bamirësi

“…Ai e di se disa prej jush do të jenë të sëmurë,…

Zaev: Pas zyrtarizimit, do të zbatojmë rekomandimet e Komisionit të Venecias

Rekomandimet e Komisionit të Venecias për rishikim të ligjit për përdorimin e…

Zelensky sot shkon në SHBA, takohet me Bidenin

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, po udhëton për në Shtetet e Bashkuara për…