Shkruan: Sulejman Mehazi

Si mendoni ju të BDI-së, se pa ju nuk do mumdtë të jetonin shqiptarët?, gabim e keni, shumë më mirë do rr.onin, bile ekonomikisht shumë më mirë kemi jetuar në kohën e Titos sesa në kohën tënde i nderuar Ali Ahmeti. Ju të BDI-së pse s’jeni të sinqertë e të thoni se shtambëdhjetë vjet rradhazi dashnorja më e mirë ka qenë jeta juaj, u kënaqët duke e shk….yer kohën me loçka e me p.ubla le.shërash e flokësh shumëngjyrëshe , parfumesh e parashë të pl.açkitura nga popullata shqiptare.

Te të gjitha b.ombat telefonike të El Chekës dëgjojmë vetëm interesa personale, h.akmarrje; vetëm pë.rqeshje, n.ënçmime, sha.rje e d.ashuriçka funksionarësh. Sipas gjithë kësaj shihet se qëllimi kryesor apo primar i udhëheqësve më të lartë të BDI-së paskërkanë qenë paratë dhe femrat e kurrsesi idealet e ushtarëve të vr.arë të UÇK-së. Nuk do shkojmë më larg, po do mbetemi në Tetovë, na tregoni çfarë të mire i keni dhënë Tetovës përveç ndotjeve dhe ll.omeve.

Ju fort mirë e dini se në çfarë niveli social e ekonomik ka qenë Tetova para 1990, e pastër, e gjelbëruar, më shadërvanin e bukur në shesh, një ndër sheshet më të bukura në Ish-Jugosllavi; me shtatë tetë fabrika të mëdha e të njohura dhe përtej ish-jugosllavisë. Me shkolla e arsim serioz, me bujqësi e blegtori, shumica e qytetarëve të Tetovës ishin të njohur me ëmbëltoret e akulloret më të shijshme në çdo cep të ish-jugosllavisë, sidomos në bregdetin e Adriatikut. Tetova ekonomikisht ka qenë ndër qytetet më të pasura prej gjitha trojeve shqiptare, tani si ka mbetur gjë përveç ndotjeve, llo.meve, “gj.ubreve” e by.thëpambukëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Ku jeni “komandanta” të 2001-shit, pse po heshtni për komandant Sokolin!

Nuzemedin Imeri / Vëllezër e Motra, Të dashur bashkëkombës, të flasësh për…

“Grupi i Kumanovës” ri-dënohet me aminin e Ali Ahmetit

“Rasti i Kumanovës” në fakt është varri moral i BDI-së dhe oqeani…

Efendi Rexhepi: Me komplot e tradhëti nuk përmirësohen “situatat e vështira”

R E A G I M Mbi Raportin e Komisionit Evropian për…

Xhaferi: Nesër në xhami do vinë politikanët kriminelë, dhe hoxhallarët që heshtin para të keqes

Arianit Xhaferi Mendojeni pak o njerëz të mirë, Nesër do vinë në…

Fituesit e zgjedhjeve në Kosovë po e përkrahin Selën dhe Gashin, humbësit po e përkrahin Ahmetin dhe Musa Xhaferin

Ylber Pilku /Nëse bëjmë një paralele shumë lehtë do ta konstatojmë se…