Drejtori i Entit Shtetëror për Statistika, Apostol Simovski, ka bërë të ditur se rezultatet e regjistrimit të popullsisë, do të publikohen më 30 mars 2022.

Ai ka thënë se është iluzion të pritet rritje të popullatës kur ka rritje të migrimit.

“Para 16 viteve u bë strategji demografike, e cila ishte shumë e gabuar. Po na migrojnë të rinj të cilët sjellin natalitet. Duhet lloj tjetër i politikës. Dhe kur do të bëhen masat më të mira nuk duhet të pritet bum demografik”.

“Çdonjëri prej nesh ka mundësi për punë kualitative, faktori i dytë- mundësia për arsim kualitativ, duhet edhe shëndetësi kualitative dhe komunikim i mirë dhe e pesta, nevojat njerëzore mund të kënaqën gjithkund. Problem është edhe me migrimin e brendshëm”, ka thënë për TV24, Apostol Simovski, drejtor i ESHS-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Sekretari amerikan i Mbrojtjes: Rusia akoma mund të shmang luftën

Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Lloyd Austin, i ka bërë thirrje presidentit rus…

Sulmi në festivalin e Kalifornisë, momenti kur njerëzit në panik largohen

Të paktën 4 të vrarë dhe 15 të plagosur është bilanci i…

Përmbledhje e rregullave të reja për të udhëtuar në shtetet e Evropës

Sektori i turizmit në Evropë po merr frymë i lehtësuar, shkruan Deutche…

Autoblinda turke “Vuran” do të eksportohet në Kosovë

Autoblinda “Vuran 4×4”, e pajisur me mortajë dhe e zhvilluar me bashkëpunimin…

Nënshkruhen tri marrëveshje mes Kosovës e Shqipërisë, dy prej tyre prekin shqiptarët në Luginë e Mal të Zi

Ministrja e Punëve të Jashtme e Kosovës, Meliza Haradinaj-Stublla, priti të premten…