Mbi 1.000 subjekte nga aktivitete të tilla si shesh lojërash, restorante për dasma, klube ende nuk kanë leje për të punuar, ndërsa Lidhja e Odave Ekonomike të Maqedonisë i kërkoi shtetit që të vazhdojë të subvencionojë pagat e punonjësve në këtë sektor.

Nga Oda Ekonomike paralajmëron që këto aktivitete janë ende të detyruar që të jenë të mbyllura, ndërsa Qeveria nuk mban që të miratojë protokollet e nevojshme sa më shpejt që të jetë e mundur në mënyrë që ata të funksionojnë në mënyrë të pavarur.

“Para rënies në një situatë jashtëzakonisht të vështirë janë ndërmarrjet, të cilat si rezultat i dekretit të Qeverisë janë akoma të mbyllura dhe nuk mund kryejnë veprimtarinë e tyre”, thonë nga Lidhja e Odave Ekonomike.

Për më tepër, pasiguria e tyre është e madhe duke marrë parasysh që asnjë protokoll për fillimin e punës nuk është miratuar, ndryshe nga e gjithë bota ku për të gjitha aktivitetet ekzistojnë rregulla për kryerjen e veprimtarive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…