Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka mbledhur Grupin Punues për Veting në takimin e parë njoftues.

“Në ambientet e Ministrisë së Drejtësisë, është mbajtur takimi i parë njoftues i grupit punues për hartimin dhe finalizimin e projektligjeve për realizimin e procesit të Vetingut në Sistemin e Drejtësisë si dhe ofrimin e mbështetjes për Komisionin Ad hoc të Kuvendit për Zhvillimin e Procesit të Vlerësimit Kalimtar”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Drejtësisë.”

“Ministrja Haxhiu e cila ishte pjesë e takimit, fillimisht falënderoi të pranishmit për kontributin e deritanishëm, duke vlerësuar edhe njëherë si të rëndësishëm zhvillimin këtij procesi reformues në drejtësi dhe përmbylljen e tij në përputhje me rekomandimet e Komisionit të Venecias dhe standardet tjera kushtetuese dhe ndërkombëtare”.

Haxhiu ka shprehur keqardhje për mungesën e akterëve të Sistemit të Drejtësisë në një takim të tillë.

“Mes tjerash, Ministrja Haxhiu edhe njëherë ritheksoi rëndësinë e bashkëpunimit dhe kontributit profesional të të gjithë akterëve në këtë proces, atyre vendor dhe ndërkombëtar dhe njëkohësisht shprehu keqardhjen për mungesën e akterëve të Sistemit të Drejtësisë në një takim kaq të rëndësishëm për vetë sistemin e Drejtësisë”.

“Përfaqësues të shoqërisë civile dhe partnerë ndërkombëtarë, ritheksuan rëndësinë e procesit, zhvillimit të tij në përputhje me rekomandimet e Komisionit të Venecias dhe gjithashtu ofruan mbështetjen e tyre në zhvillimin dhe përmbylljen e këtij procesi”.

“Të pranishëm në takim ishin gjithashtu përfaqësues institucionalë, përfaqësues të shoqërisë civile dhe partnerë zhvillimorë ndërkombëtar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Biden kërkon nga aleatët e G7-ës që të kundërveprojnë ndaj ndikimit të Kinës

Presidenti amerikan, Joe Biden, në ditën e dytë të Samitit të G7-ës…

Inteligjenca britanike: Ukraina sukses në kundërofensivë, Rusia në mbrojtje

Suksesi i forcave ukrainase në largimin e trupave ruse nga rajoni i…

Rama: Shëndetësia në Shqipëri mund të kthehet në pikë referimi për rajonin

Kryeministri shqiptar Edi Rama, deklaroi të enjten se shëndetësia në Shqipëri mund…

Lideri që i bëri 18 vjet në Parlament pa e hapur gojën

Xhevdet Hajredini /Ç’rëndësi ka se sa deputetë shqiptarë ka në kuvend, se…

Rekord pas rekordi: India regjistron mbi 126 mijë raste të reja me coronavirus

India sot raportoi 126.789 raste të reja të coronavirusit, rritja më e…