Vlefshmëria e certifikatës për vaksinimin dhe shërim nga COVID-19 për ata më të vjetër se 18-vjeç po zgjatet nga gjashtë në nëntë muaj dhe vendimi do të zbatohet nga 1 shkurti, njoftoi Qeveria e Sllovenisë në faqen e saj zyrtare në internet.

Autoritetet sllovene kanë marrë gjithashtu një vendim që një person i dërguar nga policia në karantinë shtatë-ditore kur hyn në Slloveni nuk mund ta ndërpresë atë pas pesë ditësh me një test negativ PCR.

Vendimi hyn në fuqi të hënën, më 17 janar dhe është publikuar në faqen e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Sllovenisë.

Masat e reja në Slloveni janë në fuqi që nga 10 janari për shkak të përhapjes së variantit Omicron të Coronavirusit, të cilat përfshijnë shkurtimin e vlefshmërisë së testeve negative për hyrje në vend, kështu që testi PCR është i vlefshëm për 48 orë dhe antigjen i shpejtë vetëm 24 orë.

Fëmijët nën moshën 12-vjeç dhe pasagjerët në transit nëpër Slloveni, me kohëzgjatje jo më shumë se 12 orë, përjashtohen nga detyrimi për të pasur dokumente COVID për hyrje në Slloveni. /kp/Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Konferenca për rastin e Pjetër Shalës, mbrojtja kërkon që provat në mbështetje të aktakuzës t’u vihen në dispozicion

Sot është duke u mbajtur paraqitja e parë e Pjetër Shalës në…

Nga ‘Al-Jazeera’ tek ‘Reuters’, e ‘Associated Press’, ja çfarë shkruajnë mediat botërore për zgjedhjet në Shqipëri

Zgjedhjet parlamentare në Shqipëri nuk kaluan pa u pasqyruar në shtypin ndërkombëtar.…

Si ndodhi që teoritë konspirative kundër COVID-19 t’i kushtojnë me jetë shumë njerëzve në mbarë botën?

Një është i bindur që coronavirusi është armë biologjike, i dyti që…

Kryeinspektorja paralajmëron dënime më të ashpëra për ndotësit e ambientit

Dënimet duhet të jenë më rigoroze. Përdorimi i karburanteve fosile është diçka…

Pamje të rralla të jetës brenda Mariupolit të pushtuar (FOTO)

Janë publikuar disa foto nga porti i Mariupolit i kontrolluar nga Rusia.…