Serbia është i vetmi vend kandidat për anëtarësim në BE nga Ballkani Perëndimor që nuk ka respektuar katër vendimet e reja të Këshillit të BE-së për masat kufizuese për shkak të destabilizimit të situatës në Ukrainë ose shkeljes së integritetit territorial, sovranitetit dhe pavarësisë së saj.

Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borrell, njoftoi sot se Këshilli i BE-së miratoi tre vendime më 21 korrik dhe një vendim më 25 korrik për të vendosur ose zgjeruar masat kufizuese dhe për të zgjeruar listën e personave dhe subjekteve që janë nën sanksione për shkak të Ukrainës.

Siç thuhet në njoftim, Vendimet e Këshillit të BE-së 2022/1271, 2022/1272, 2022/1276 dhe 2022/1313 radhitën vendet kandidate për anëtarësim në BE, si Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Shqipëria dhe Ukraina dhe Bosnja e Hercegovina si kandidate potenciale.

Vendet e EFTA-s, Islanda, Lihtenshtajni dhe Norvegjia, si dhe anëtarët e Zonës Ekonomike Europiane, janë gjithashtu në përputhje.

Këto vende do të sigurojnë që politikat e tyre kombëtare të jenë në përputhje me vendimet e Këshillit dhe BE-ja e vëren këtë angazhim dhe e mirëpret atë, shtoi Borrell në një deklaratë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Kurti uron Slloveninë në 30 vjetorin e Pavarësisë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, e ka uruar Slloveninë në 30 vjetorin…

Kosova refuzon ekstradimin e Afrim Ismailoviq, i dënuar në rastin “Monstra”

Gjykata Themelore në Prishtinë ka refuzuar kërkesën e Ministrisë së Drejtësisë të…

Kërkohen hetime ndaj ish-ministrit shqiptar në Maqedoni, Antikorrupsioni thirrje Policisë financiare

Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KSHPK) dje në seancë i propozoi…

WSJ: Disa afganëve të strehuar në Kosovë mund t’iu ndalohet hyrja në SHBA

Afganët e evakuuar në Kosovë, rrezikojnë që t’iu ndalohet hyrja në Shtetet…

Rezolutë kundër gjenocidit serb, Kodheli: Politika e dy shteteve shqiptare nuk ka qenë e unifikuar, historia duhet vënë në vend

Një ditë më parë, Elvis Hoxha nga Lëvizja Vetëvendosje i ftuar në…