E Majta sot ngriti padi penale në Prokurorinë Themelore Publike kundër ish-ministres së Financave, Nina Angelovska për bankën “Eurostandard”, sepse ndërsa ishte në detyrë, duke abuzuar me informacione të ndjeshme të brendshme, ajo tërhoqi depozitën e saj prej 250.000 euro.

Kjo ndodhi pak para se të falimentonte banka, e cila përdori pozicionin e saj zyrtar për përfitime personale dhe u vendos në një pozitë të privilegjuar dhe të favorshme.

“Me këtë sjellje të qëllimshme dhe të paligjshme, e pandehura shkeli nenin 50 të Ligjit për Parandalimin e Korrupsionit dhe Konfliktit të Interesit, i cili plotëson kushtet për ndjekje penale të ish-zyrtares për krim të rëndë të punës së pandërgjegjshme në shërbim”, tha Jovana Mojsoska nga E Majta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Arrestohen tre persona për vrasjen në Gllogjan

Policia e Kosovës ka arrestuar tre persona lidhur me vrasjen e trefishtë…

Nesër merret vendimi për Tomor Morinën

Nesër do të merret vendimi për ish-ushtari i UÇK-së, Tomor Morina që…

Dronët Switchlade, çfarë janë armët kamikaze amerikane që janë dërguar në Ukrainë?

Departamenti amerikan i Mbrojtjes është në proces të blerjes së dronëve “kamikazë”…

Sot shënohet Dita ndërkombëtare e emigrantëve

18 dhjetori që nga viti 2000 u vendos të jetë dita ndërkombëtare…

Covid-19, 14 zyrtarë policorë në izolim shtëpiak

Gjithsej 14 pjesëtarë të policisë nga Stacioni Policor i Petrovecit janë në…