Gjykatësi i procedurës paraprake përkohësisht ka vendosur t’ua shfuqizojë masën e paraburgimit pronarit dhe shoferit të autobusit “Durmo Tours”, i cili u aksidentua para disa muajve në rrugën Shkup-Tetovë.

Pronari i kësaj kompanie dhe shoferi i autobusit që u aksidentua sipas vendimit të gjykatësit, janë dërguar në arrest shtëpiak.

Për këtë vendim i cili është marrë para dy ditëve, ka reaguar Prokuroria Themelore e cila thekson se gjykatësi nuk ka të drejtë të vendosë për paraburgimin i cili vazhdohet në çdo 30 ditë, pasi gjykatësit e Këshillit Penale, si instancë më e lartë, kanë vendosur që i njëjti të vazhdohet.

Arsyetimi i gjykatësit për shfuqizimin e masës së paraburgimit për dy të akuzuarit është se kanë pasur përkeqësime të shëndetit të tyre.

Ndryshe, nga aksidenti i autobusit “Durmo Tours” jetën e humbën 16 persona, ndërsa mbetën të lënduar edhe dhjetëra tjerë. Sipas Prokurorisë, shkaktari kryesor për këtë aksident ka qenë shpejtësia e autobusit dhe mosfunksionimi i rregullt i pajisjeve për frenim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Kamçev konfirmon se ishte zëri i tij në inçizimet e publikuara

Biznesmeni Orce Kamçev, i cili paraqitet si dëshmitar kryesor në ratin “Haraçi”,…

Shtohen rastet e trafikimit të emigrantëve në Maqedoninë e Veriut

Organizatat që merren me përkujdesjen e migrantëve, kanë përshëndetur aksionin e Ministrisë…

Aksion i policisë financiare në fshatin Luboten

Policia Financiare sot në mëgjes ka zhvilluar aksion policor në fshatin Luboten…

Ali Ameti nuk është i mirëpritur në Kumanovë, as Naser Ziberi (Foto)

Shporu nga Kumanova, 700 mijë nana, mbaje Naser se shkum. Këto janë…

Lirohet nga burgu Katica Janeva

Ish prokurorja Speciale Katica Janeva del nga burgu i Shutkës për të…