Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0.89% në raport me vendimin e datës 22.7.2022.
Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë ulje mesatarisht: te benzina për 1,050 %, te nafta për 1,596 %, te vaji ekstra i lehtë për 1,569 % dhe te mazuti për 1,311% .

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe ЕUROSUPER BS-98 ulen për 1,00 den/l, ndërsa çmimet e shitjes me pakicë të EURODIZELIT (D-Е V) dhe të Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) ulen për 1,50 den/l. Çmimi i shitjes me pakicë i Mazutit М-1 SU rritet për 0,374 den/kg dhe tani do të jetë 52,840 den/kg.

Nga data 26.7.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:
Benzinë motori EUROSUPER BS – 95: 95,50 (denarë/litër)
Benzinë motori EUROSUPER BS – 98: 98,00 (denarë/litër)
Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V): 96,00 (denarë/litër)
Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1   (EL-1): 94,50 (denarë/litër)
Mazut М-1 SU 52,840 (denarë/kilogram).

Kursi i denarit në raport me dollarin në periudhën e kaluar, sipas të cilës janë formuar çmimet në përllogaritjen e mëparshme, është më i ulët për 0,383%.

Theksojmë se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës nga ora 00:01 e datës 23.7.2022. Tregtarët me shumicë dhe pakicë me derivate të naftës dhe lëndë djegëse për transport, mund t’i formulojnë çmimet e derivateve të ndryshme të naftës dhe lëndëve djegëse për transport edhe më të ulëta se çmimet më të larta që janë përcaktuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Revoltohet administrata gjyqësore: Në listën për vaksinim janë vetëm gjykatësit

Shoqata e Administratës Gjyqësore ka reaguar ndaj listës për prioritet vaksinimi, të…

92 raste të reja me Kovid-19, tre persona kanë humbur jetën,

Nga Ministria e Shëndetësisë njoftojnë se gjatë 24 orëve të fundit nga…

Tërmet në Maqedoni të Veriut

Në Prilep të Maqedonisë së Veriut sot ka ndodhur një tërmet me…

Ndjellësit e hienave kundër BFI-së

Një është më se e sigurtë – bashkë me Talat Xhaferin që…

SHBA-ja dhe BE-ja po e përcjellin me vëmendje situatën në Serbi

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Serbi ka thënë se i dënon…