Lëvizja Besa do të votojë “kundër” përfshirjes së bullgarëve në Kushtetutë nëse nuk zëvendësohet formulimi 20% me gjuhën shqipe. Nënkryetari i Besës, Fatmir Limani për Programin 200 në Alsat tha se kjo parti nuk është kundër përfshirjes së bullgarëve në Kushtetutë por këmbëngul në pranimin e amendamentit të saj.

“Ne nuk jemi kundër përfshirjes së bullgarëve në kushtetutë, të cilit do etnitet në kushtetutë, por jemi kundër paraqitjes së shqiptarëve si 20%. Shqiptarët me preambulën e parë të nënshkruar me Marrëveshjen e Ohrit janë popull shtetformues dhe në rast se nuk tërhiqet 20%-shi si definicion brenda për brenda kushtetutës Lëvizja Besa do të votojë “kundër” dhe kjo nuk është kushtëzim”, theksoi Fatmir Limani, nënkryetar i Lëvizjes Besa në Programin 200 në Alsat.

Limani tha se Besa nuk kushtëzon pasi të gjitha partitë janë dakord me heqjen e 20%-it nga Kushtetuta. Sipas tij as kreu i VMRO-së Mickoski nuk është kundër heqjes së 20%-it.

“Ne nuk jemi duke kushtëzuar. Për të kushtëzuar duhet të kesh palë e cila nuk pajtohet. VMRO-ja doli hapur dhe tha nuk është problem të hiqet 20%. Presidenti i shtetit doli me deklaratë se nuk prish punë. Nuk është kushtëzim kjo, është e drejtë legjitime që është garantuar edhe me nënshkrimin e Marrëveshjes së Ohrit. Ne si Lëvizje Besa kemi dorëzuar një amendament deri te qeveria por pastaj qeveria e deponon në parlament këtë lloj kërkese për ndryshime kushtetuese”, shtoi Fatmir Limani, nënkryetar i Lëvizjes Besa në Programin 200 në Alsat.

Limani tha se Besa nuk do të marrë pjesë në hartimin e amendamenteve në kuadër të grupi të punës.

https://fb.watch/k7N5tGLDn_/?mibextid=Nif5oz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Kroacia regjistron rënien më të madhe demografike në histori

Pas vitit pandemik Kroacia ka regjistruar 23 mijë vdekje më shumë sesa…

Kush është Laris Gajser, gazetari që publikoi incizimet e Boki 13

Laris Gaiser, është gazetar në gazetën “La Verita”. Ai sot u paraqit…

Ruzhin: Me propozimin francez ruhet gjuha maqedonase

Ish-ambasadori Nano Ruzhin në emisionin “Click Plus” në TV21 ka theksuar se…

Putini hap televizionin e tij propagandues në Serbi, derisa e tërë BE-ja e ka ndaluar transmetimin e “Russia Today”

Televizioni rus “Russia Today” që konsiderohet si “zëdhënësi” i Kremlinit dhe mbështet…

FSK-ja me ushtrime në disa fshatra të Prishtinës, paralajmërohen të shtëna

Komuna e Prishtinës ka bërë të ditur se Forca e Sigurisë së…