Në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut prej sot fillon debate për projekt – buxhetin për vitin 2020. Debati sot do të nis në Komisionin për financim dhe buxhet. Projeksioni financiar i arkës së shtetit për vitin 2020 është planifikuar 3,6 miliardë euro. Qeveria tha se në fokus do të jetë kapitali njerëzor, gjegjësisht shëndetësia, arsimi, sistemi social dhe përkrahja e e zhvillimit ekonomik. Mbi 56 për qind e buxhetit do të shkojnë në këtë sferat e lartpërmendura. Planifikimet për rritje ekonomike janë 3,8% nga GDP-ja, ndërsa deficit buxhetor të jetë 2.3%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…