Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) në vazhdimin e sotëm të seancës së filluar dje, solli vendim për miratimin e ndryshimeve në Udhëzimin për monitorimin e zgjedhje, ndërsa u zgjodhën edhe disa anëtarë të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve të cilat për shkak arsyeve të caktuara nuk mund të kyçen në punën e këtyre organeve zgjedhore.

“Udhëzimi i referohet monitorimit të zgjedhjeve për organizatat joqeveritare, qoftë vëzhguesit vendorë apo ndërkombëtarë dhe rregullon mënyrën, procedurën, rregullat nën të cilat duhet të sillen dhe të monitorojnë zgjedhjet”, shpjegoi Boris Kondarko, anëtar i KSHZ-së.

Sqaroi se nga Udhëzimi hiqen disa aline për shkak mundësimit të transparencës më të madhe dhe lirisë së punës të mbikëqyrësve të zgjedhjeve.

“Të mos lihet hapësirë ​​formale për interpretime të mundshme të ndryshme eventuale të disa prej këtyre dispozitave që lidhen me monitorimin e procesit, gjashtëshit  të mos ketë konfuzion ose keqpërdorim nga askush në proces. Pra, qëllimi i KSHZ-së është që të rritet sa më shumë që të jetë e mundur mbulimi dhe qasja e monitorimit të procesit nga çdo organizatë ndërkombëtare dhe vendore, të cilat janë të akredituar nga KSHZ-ja dhe të ofrojnë kushte më të mira të punës”, tha Kondarko.

Pritet, KSHZ-ja që sot ta publikojë Udhëzimin në ueb faqen e saj./MIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…