Kryetari i Parlamentit të Austrisë, Wolfgang Sobotka, i cili po qëndron për një vizitë në Prishtinë, ka thënë se Marrëveshja e Ohrit thotë se Serbia nuk duhet të kundërshtojë anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare.

“Me sa di unë marrëveshja e Ohrit thotë se Serbia nuk duhet të kundërshtojë anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare. Unë mendoj posaçërisht anëtarësimi në Këshillin e Evropës është vendimtar për Kosovën, sepse aty janë përfaqësuar më shumë shtete sesa që janë në Bashkimin Evropian dhe ne po shohim në situata të ndërlikuar dhe ndjeshme Këshilli i Evropës merr vendime dhe masa shumë qenësore që kanë ndikim afatgjatë”, u shpreh Sobotka.

“Nuk mendoj që marrëveshja po zbehet, mirëpo në politikën ndërkombëtare duhet të kemi më shumë kohë, dhe ajo nuk bëhet çdo herë në hapësira publike, mendoj që të ketë dialog me besim të dyanshëm, me këto dialoge në fund të përgatiten rezultate, neve na nevojitet një formë e tillë komunikimi”.

“Mirëpo disa gjëra nuk bëhen me shpejtësi, mendoj aty kështu vështirësi dhe këto sfida duhet t’i largojmë, do të shkoj në Serbi dhe do të diskutojë në lidhje me këtë çështje”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Mehaj përkujton ushtarët e rënë të NATO-s

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, ka përkujtuar të gjithë ushtarët e NATO-s…

Priftërinjtë serbë në Mal të Zi kënduan “kur ushtria kthehet në Kosovë”, vijnë reagimet e ashpra nga Kosova

Në ceremoninë e shugurimit të Mitropolitit të Kishës Ortodokse Serbe në Mal…

Erëra të forta në Prizren, shkaktohen dëme materiale

Mbrëmjen e së martës Prizrenin e kanë kapluar erëra të forta. Televizionet…

Rrjedh ‘dokumenti’ i kompletimit të shpërbërjes së Jugosllavisë, përmendet edhe ndryshimi i kufijve të Kosovës

Skenat politike të Bosnje e Hercegovinës dhe Sllovenisë janë tronditur nga lëvizjet…

Avionët amerikanë që transportojnë armë bërthamore fluturojnë sot mbi Tiranë

Forcat ajrore të Shteteve të Bashkuara, njoftojnë se dy avionë bombardues “Stratofortress”…