Kryeministri i RMV-së Dimitar Kovaçevski, ka njoftuar se sot e ka pritur në zyrën e tij ambasadoren e SHBA-ve në vend, Angela Aggeler.

Siç shkruan Kovaçevski në Facebook, mes tjerash kanë diskutuar edhe për rolin e RMV-së si nikoqirë të procesi të negociatave në mes Kosovës dhe Serbisë.

“Në takimin e sotëm me ambasadoren e SHBA-ve, Angela Price Aggeler, diskutuam për rolin tonë të rëndësishëm si nikoqirë të procesit të negociatave ndërmjet Serbisë dhe Kosovës, në Ohër. Ramë dakord se paqja, stabiliteti dhe zhvillimi ekonomik janë parakushtet kryesore për përparimin e përshpejtuar të të gjithë Ballkanit Perëndimor drejt BE-së”.

“Në mes të trazirave gjeopolitike globale, partneriteti ynë strategjik me Shtetet e Bashkuara po forcohet”, ka shkruar Kovaçevski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Qeveria e Maqedonisë shpall thirrje publike për blerje të maskave mbrojtëse

Qeveria sot shpalli thirrje publike për blerje urgjente të maskave mbrojtëse për…

Manual i BBC/ Si të mos infektohesh kur bën blerje në supermarket

Vetëm disa javë më parë, një e dalë në supermarket nuk ishte…

Haxhiu: Nëse veç një anëtar i komisionit s’e kryen detyrën e tij, vetë e çoj në prokurori

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në shqyrtimin e propozimit të Qeverisë së…

Steinbaum: SHBA të sanksionojë Serbinë për lidhjet ushtarake me Rusinë

Lufta në Ukrainë ka nxitur unitetin e vendeve perëndimore. Njëkohësisht, kjo periudhë…

Më 12 maj pritet të shpallet aktvendimi për rastin “Tenderët”

Aktvendimi për rastin “Tenderët” do të shpallet më 12 maj pasi në…