Kryeministri i Maqedonisë së Veriut në mënyrë drastike ka zvogëluar numrin e këshilltarëve, për dallim nga paraardhësit e tij që i kishin me dhjetëra.

Por Kovaçevski ka vendosur që të ketë vetëm15 këshilltarë të jashtëm, dhe se emrat e tyre janë bërë publik përmes një liste që e ka publikuar Fokus.

Nga 15 këshilltarët, kryeministri aktual është përkujdesur që të ketë edhe dy këshilltarë shqiptarë: Ismet Ramadani, veteran i politikës, i cili do ta këshilloj për proceset euroatlantike si dhe Edmond Ademi, zyrtar i LSDM, ish-ministër pa portofol, i cili do të jetë për politikën e jashtme.

Në listën e këshilltarëve janë disa emra edhe nga kabineti i këshilltarëve të ish-kryeministrit Zoran Zaev.

Zoran Verushevski për siguri kombëtare, Nina Fiti dhe Predrag Trpevski për ekonomi, Dragan Vasilevski  për mbrojtje, Vanço Çaushevski për Procesin e Berlinit,  Anton Çaushevski për energjetikë.

Në listën e këshilltarëve janë edhe emrat: Maja Angelovska, Simona Ristevska, Elena Orana Ristevska, Gligor Bishev, Ana Daneva Markova, Spase Dodevski dhe një keshilltar gjerman.(INA)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Britania e Madhe do të kërkojë sanksione më të ashpra ndaj Rusisë

Mbretëria e Bashkuar do të bëjë thirrje për sanksione më të ashpra…

Zbulohet një tjetër arsenal armësh, iu shërbente grupeve kriminale

Një tjetër arsenal armësh është zbuluar nga Policia e Tiranës, pas hetimeve…

Shahbaz Sharif zgjidhet kryeministri i ri i Pakistanit

Deputetët e Parlamentit të Pakistanit, kanë zgjedhur sot Shahbaz Sharif për kryeministër…

BE-ja prezanton paketën e katërt të sanksioneve ndaj Rusisë

Bashkimi Evropian do të pezullojë trajtimin e privilegjuar tregtar dhe ekonomik të…

Po filmonte garën e çiklizmit, helikopteri zbulon plantacionet me hashash në tarracën e pallatit

Ndodh edhe kjo.  Kameramani që po filmonte nga helikopteri turin e çiklistëve…