Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovaçevski priti ambasadoren e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Kate Marie Byrnes.

Kryeministri Kovaçevski dhe ambasadorja Byrnes diskutuan situatën në Ukrainë, duke theksuar se agresioni ushtarak i Federatës Ruse kundër një vendi sovran është kërcënim serioz për paqen dhe sigurinë në Evropë dhe në botë, gjë që është vlerësuar nga një pjesë e madhe e komunitetit ndërkombëtar.

Në takim u theksua se në këtë kohë krize në botë, vlera dhe përfitimet e anëtarësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO, si dhe nga partneriteti strategjik me Shtetet e Bashkuara janë të një rëndësie të veçantë.

Në bisedë me ambasadoren Byrnes, kryeministri Kovaçevski prezantoi masat e Qeverisë për përballimin e pasojave të krizës ekonomike dhe energjetike, të cilat janë komplikuar edhe më shumë nga lufta në Ukrainë, dhe theksoi se këto janë masa gjithëpërfshirëse që synojnë mbrojtjen e sigurisë sociale dhe standardi i jetesës së qytetarëve, si dhe të ofrojnë kushte të qëndrueshme pune për kompanitë.

Ambasadorja Byrnes theksoi se kriza aktuale e sigurisë në Evropë tregon nevojën për fokus të vazhdueshëm në rajon dhe Maqedoninë e Veriut, duke përfshirë integrimin evropian të vendit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Sulejman Rexhepi: Janë regjistruar edhe 5 Bashkësi të reja Islame (Video)

Ish kryetari i Bashkësisë Fetare Islame, Sulejman Rexhepi, në një intervistë ekskluzive…

Shkulet dhe përdhoset tabela dygjuhëshe në Negotinë. Aktin e marrin përsipër partia nacionaliste maqedonase

Tabela në dy gjuhë, maqedonisht dhe shqip është shqyer nga muri i…

Qindra maqedonas para konsullatës në Manastir, kërkojnë pasaporta bullgare

Para konsullatës bullgare në Manastir, qindra qytetarë po presin në radhë për…

Labinot Tahiri ndan dy mijë euro për të helmuarit në Deçan

Këngëtari i mirënjohur shqiptar, Labinot Tahiri, ka ndarë dy mijë euro për…

Po filmonte garën e çiklizmit, helikopteri zbulon plantacionet me hashash në tarracën e pallatit

Ndodh edhe kjo.  Kameramani që po filmonte nga helikopteri turin e çiklistëve…