Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka prezantuar sot objektivat e Grupit Punues Ndërinstitucional për integrimin e Kosovës në NATO.

Ai tha se me themelimin e këtij grupi synohet avancimi i procesit të integrimit të Kosovës na NATO si dhe Kartën e Adriatikut A5.

“Shqyrtimi i propozim-vendimit për themelimin e Grupit Punues Ndërinstitucional për integrimin e Kosovës në NATO. Duke pasur parasysh prioritetin e Kosovës për anëtarësim në NATYO, MPDJ ka propozuar formimin e grupit ndërinstitucional për integrimin e vendit tonë në NATO. Objektivat kryesore të këtij grupi do të kenë avancimi i procesit të integrimit në NATO, përfshirja sa më e shpejtë e Kosovës në partneritetin për paqe, anëtarësimi i Kosovës në Kartën e Adriatikut A5, fuqizimi i Republikës së Kosovës në mekanizmat rajonal dhe ndërkombëtar të sigurisë, si dhe intensifikimi i bashkëpunimit me aleatët strategjik ndërkombëtar”, ka thënë ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

BE-ja nuk ndjek SHBA-në, thotë se do t’i lërë familjet e diplomatëve në Ukrainë tani për tani

Bashkimi Evropian nuk po ndjek SHBA-në në tërheqjen e familjeve të diplomatëve…

Kurti thirrje ndërkombëtarëve: Mos i mbyllni sytë para regjimit në Serbi

Kryeministri Albin Kurti ka fajësuar Serbinë se po i përkrah grupet kriminale…

Familja e zëdhënësit të Kremlinit sanksionohet nga SHBA-ja

Familja e zëdhënësit të Kremlinit, Dmitry Peskov, është sanksionuar nga qeveria amerikane.…

Suedia s’pranoi të mbyllej gjatë pandemisë, por pati performancën më të mirë ekonomike

Ekonomia e Suedisë ka performuar më mirë se pjesa më e madhe…

ShBA dënon sulmin ndaj policëve në veri, fton për shmangie të spekulimeve

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovës, Jeffrey Hovenier, ka…