Kryetarja e Panelit të Gjykatës së Apelit, Mishel Pikar në bazë të rregullës 178 të Rregullores, më 9 shkurt ka caktuar që konferenca para apelit në çështjen e Salih Mustafës të mbahet më 16 shkurt 2022 në orën 10:00.

Sipas njoftimit të gjykatës, gjykatësja Pikar urdhëroi mbrojtjen të dorëzojë versionin e redaktuar publik të njoftimit për apel deri më 13 shkurt në orën 12:00.

Ndryshe, aktakuza ndaj Mustafës ishte konfirmuar më 12 qershor të vitit 2020.

“Aktakuza e konfirmuar përcakton se afërsisht midis 1 prillit 1999 dhe 19 prillit 1999, në një kompleks ndalimi në Zllash, Kosovë, u kryen krimet e ndalimit arbitrar, trajtimit mizor dhe të torturës kundër të paktën gjashtë personave. Gjithashtu, në aktakuzë thuhet se në një datë midis 19 prillit 1999, ose rreth kësaj date, dhe rreth fundit të prillit 1999, në atë vendndodhje u vra një i ndaluar”, kishte njoftuar Gjykata Speciale përmes një komunikate, raporton Betimi për Drejtësi.

Salih Mustafa akuzohej në kuadër të formave të ndryshme të përgjegjësisë penale, për: ndalim arbitrar, trajtim mizor, torturë dhe vrasje të paligjshme si krime lufte të kryera në kontekstin e konfliktit të armatosur jo ndërkombëtar në Kosovë, ose në lidhje me atë konflikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Rusia reagon kundër masave të Albin Kurtit ndaj Serbisë

Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë, përmes një deklarate lëshuar nga…

Hoxha i reagon Rexhepit: Politika është “sport” i rëndë

Sekretari i Lëvizjes BESA, Arjanit Hoxha ka reaguar në fajsbuk, pas deklaratave…

Përmirësim i lehtë i situatës në Shkodër

Tkurret sipërfaqja e tokave të përmbytura Rënia e intensitetit të shirave ka…

Kosova themelon grupin punues për anëtarësim në NATO

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka prezantuar sot objektivat e Grupit Punues…

Kurti: Duhet drejtësi për të lehtësuar dhimbjen e të mbijetuarve nga dhuna seksuale gjatë luftës

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka kërkuar edhe njëherë që të dënohen…