Në Ohër sot ka filluar largimi i të gjitha palmave të cilat ishin mbjellur në lokacione të ndryshme përgjatë Liqenit të Ohrit. E gjithë kjo ka ardhur si pasojë e rekomandimeve të fundit të cilat kanë arritur nga UNESCO-ja, njoftojnë nga kjo komunë. Këto trupa të cilat nuk i përkasin këtij vendi dhe kësaj klime, kanë qenë të mbjellura në kohën e qeverisë lokale të vitit 2016. Në ohër ishin mbjellur gjithsej 250 palma, mirëpo shumë prej tyre u thanë dhe nuk i mbijetuan kushteve klimatike të vendit.

Miki Trajkovski

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Vendimi për zgjedhjet do të varet nga qëndrimi i Qeverisë për gjendjen e jashtëzakonshme

Deri të premten do të dihet qëndrimi i Qeverisë për gjendjen e…

Për fundjavë përmes vendkalimit “Bllatë” kanë kaluar rreth 2.600 udhëtarë

Gjatë vikendit në vendkalimin kufitar në “Bllato”, kanë kaluar 2600 udhëtarë, që…

Janakieski mbetet në arrest shtëpiak

Ish-ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakieski do të mirëpresë në shtëpinë…

LSDM demanton menjëherë: Nuk jemi marë vesh me BDI-në për Qeveri “3+1”

LSDM ka demantuar informacion e postuar nga televizioni Kanal 5 për gjoja…

Pendarovski e Van der Belen bisedojnë për gjendjen aktuale me Kovid-19

Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski ka realizuar një…