Komiteti i Helsinkit për të drejtat e njeriut njofton se të dielën më 31 tetor, zyra e Komitetit do të jetë e hapur gjatë gjithë ditës me qëllim që t’u mundësojë qytetarëve të paraqesin shkelje të të drejtës së votës në rrethin e dytë të zgjedhjeve lokale.

“Komiteti inkurajon qytetarët që mendojnë se u është shkelur e drejta e votës që të denoncojnë rastin në zyrën e Komitetit që ndodhet në rrugën “Naum Naumovski Borçe” nr. 83 në Shkup ose përmes telefonit 02 3119 073 dhe 072278436″, thonë nga Komiteti i Helsinkit.

Ata shtojnë se krahas këtyre mënyrave për denoncim, është i mundshëm edhe denoncimi për e-mailit në helkom@mhc.org.mk, ndërsa denoncimet duhet të përmbajnë arsyetim për shkeljen e të drejtës, vendvotimin dhe kohën.

Qytetarët mund të denoncojnë me të dhënat e tyre ose në mënyrë anonime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Zyra e Kryeministrit: S’kemi marrë ftesë për takim mes Kosovës e Serbisë më 11 maj

“Datat, vendet dhe agjendat e takimeve kanë kuptim dhe zbatim kur merremi…

Franca do të ‘rrisë’ ndihmën ushtarake për Ukrainën

Presidenti francez, Emmanuel Macron, është zotuar të “rrisë” mbështetjen ushtarake dhe humanitare…

Gëzhoja plumbash para dyerve të Ministrisë së Bujqësisë në Shkup

Mëngjesin e sotëm para dyerve të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë…

Zgjedhjet në Gjermani forcuan qendrën dhe ndëshkuan ekstremet

Fituesit e zgjedhjeve parlamentare janë socialdemokratët. Por votën për ndryshim e morën…

Pendarovski tregon se kur do të vendoset nëse do të zgjatet gjendja e jashtëzakonshme

Presidenti i shtetit Stevo Pendarovski, vlerëson se do të shpallen edhe 30…