Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ka miratuar deklaratën e tij të parë në mbështetje të përpjekjeve të shefit të OKB-së për të gjetur zgjidhje paqësore për konfliktin në Ukrainë.

Këshilli i Sigurimit i OKB-së, ka shprehur “shqetësim të thellë në lidhje me ruajtjen e paqes dhe sigurisë në Ukrainë” dhe ka mbështetur përpjekjet e shefit të OKB-së për të gjetur një zgjidhje paqësore në deklaratën e parë të organit që nga pushtimi i Moskës.

Deklaratat e Këshillit të Sigurimit bien dakord me konsensus. Teksti i shkurtër i miratuar të premten u hartua nga Norvegjia dhe Meksika, shkruan Aljazeera.

“Këshilli i Sigurimit shpreh shqetësim të thellë në lidhje me ruajtjen e paqes dhe sigurisë në Ukrainë”, thuhet në të. Këshilli i Sigurimit rikujton se të gjitha shtetet anëtare kanë marrë përsipër, sipas Kartës së Kombeve të Bashkuara, detyrimin për të zgjidhur mosmarrëveshjet e tyre ndërkombëtare me mjete paqësore.

“Këshilli i Sigurimit shpreh mbështetje të fortë për përpjekjet e Sekretarit të Përgjithshëm në kërkimin e një zgjidhjeje paqësore”, thuhet në deklaratë, e cila gjithashtu kërkon që shefi i OKB-së Antonio Guterres të informojë përsëri këshillin “në kohën e duhur”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Ukraina sanksionon 28 zyrtarë rusë të inteligjencës

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskiy ka mbështetur sanksionimin e 28 zyrtarëve të…

Eksperti i NATO-s: Vuçiq mbrëme e ka marrë mesazhin se çka do të ndodhte nëse do ta sulmonte Kosovën

Eksperti i strategjisë së mbrojtjes së NATO-s Thomas Theiner, tha se mbrëmë…

Erdogan: “Amerika nuk i ndihmoi Kosovës të sigurojë më shumë njohje”

Presidenti i Turqisë, Recep Taip Erdogan ka thënë se “Kosova ka ngecur…

Në mbarë vendin 1 343 raste aktive me Covid-19, kryeson Shkupi

Vazhdon trendi i numrit të lartë i të infektuarve me Kovid-19 në…

Çfarë janë raketat termobarike, që Rusia mund t’i përdor, shkatërrojnë një bllok qyteti me një goditje

Armët termobarike janë armët më brutale të luftës që ekzistojnë përveç atyre…