Këshilli Evropian synon të arrijë një marrëveshje politike për një embargo ndaj naftës ruse të hënën, tha një zyrtar i Bashkimit Evropian për CNN.

Ky zyrtar ka thënë se kjo embargo do të mbulojë më shumë se dy të tretat e importeve të naftës.

Diplomatët e Bashkimit Evropian nuk arritën të arrijnë konsensus të dielën për kushtet e embargos, por mbajtën bisedime të mëtejshme të hënën si një përpjekje për të paraqitur një marrëveshje për miratim nga udhëheqësit e BE-së në një samit më vonë gjatë ditës.

Janë dhënë disa përjashtime të përkohshme për të garantuar sigurinë e furnizimit për disa shtete anëtare, tha zyrtari, duke shtuar se këshilli do të kthehet në këto përjashtime “sa më shpejt të jetë e mundur”.

Përveç embargos së naftës, paketa e re e sanksioneve kundër Rusisë do të përfshijë masa të tjera thelbësore, duke përfshirë heqjen e SWIFT të bankës më të madhe ruse Sberbank, një ndalim për tre transmetues të tjerë shtetërorë rusë, listën e individëve që kanë kryer krime lufte në Ukraina, shkruan CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

OKB i bën thirrje Bosnjës të mos vendos emigrantët në vende të pasigurta

Kombet e Bashkuara i bënë thirrje të martën Bosnje e Hercegovinës që…

Prifti grek me lëvdata për kthimin e Ajasofjas përsëri në xhami (Video)

Duke folur pas ritit që u mbajt në kishën “Analipseos” në Rafina,…

“Raporti i Mueller, më i ashpër ndaj Trumpit”

Disa nga pjesëmarrësit e hetimit gati dyvjeçar, të fushatës presidenciale të Donald…

Phillips: Administrata Trump kërkon zgjidhje të shpejtë, por s’ka zgjidhje të tillë për krimet e Serbisë

David L. Phillips, drejtori i Programit për Ndërtimin e Paqes dhe të…

Vedat Gashi kandidon për vendin e Eliot Engel në Kongresin Amerikan

Me 8 shkurt, ligjvënësi i Kontesë Westchester, shqiptaro-amerikani Vedat Gashi ka regjistruar…