Ministria e Jetës së Egër dhe Turizmit në Kenia thotë se ndryshimi i klimës tani është një kërcënim më i madh për ruajtjen e elefantëve sesa gjuetia pa leje.

Vitin e kaluar, vendi ka regjistruar 179 vdekje elefantësh për shkak të thatësirës së vazhdueshme që ka prekur Bririn e Afrikës, raporton BBC.

Pas sezoneve të njëpasnjëshme të shirave të dobët, lumenjtë janë tharë dhe kullotat janë tkurrur në rezervat e gjahut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Premtimet njerëzore dhe premtimet politike

Kohë më parë, në TV 21M u realizua një debat televiziv në…

Austria drejt relaksimit të kufizimeve kundër pandemisë

Austria është duke relaksuar gradualisht kufizimet për luftim të pandemisë së koronavirusit,…

Shqetësimet po rriten në Ballkanin perëndimor për veprimet e Rusisë

BE dërgon 500 trupa shtesë në Bosnje Hercegovinë Zyrtarët e inteligjencës perëndimore…

Pritet të merret vendim për heqjen e testit PCR për vendet fqinje

Ministri i Shëndetësisë, FIlipçe, paralajmëron edhe heqjen e të gjitha kufizimeve në…

Flekenshtajn: BE-ja duhet të mendojë se si t’i ndryshojë rregullat e vendosjes me konsensus

Këshilli i BE-së duhet të gjejë mënyrë që të mbahet konferenca ndërqeveritare…