Gjykatësi i procedurës paraprake ka vendosur sonte vonë që ta pranojë propozimin e Prokurorisë dhe t’i caktojë masën e paraburgimit (ish-sekretarit) të përgjithshëm të Qeverisë, Muhamed Zekiri, transmeton TS.

“Me propozimin e Prokurorisë Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit për caktimin e masës së paraburgimit ndaj personit për të cilin ekzistojnë dyshime të arsyeshme për vepër penale Keqpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar, gjyqtari i procedurës paraprake pas autoritetit kompetent. prokurori dhe i dyshuari te mbrojtesit e tij lidhur me propozimin, duke vleresuar te gjitha faktet qe i bashkangjiten mocionit, ka vendosur qe te pranohet mocioni dhe te caktohet masa e paraburgimit ne afat prej 30 ditesh, per shkak te ekzistimit te shkaqeve nga neni 165. paragrafi 1 para. 1,2 dhe 3 të LPK. Siç njoftoi paraprakisht gjykata, gjyqtari i procedurës paraprake, pas marrjes së propozimit të Prokurorit Publik, në afatin e përcaktuar ligjor ka lëshuar urdhër në SP kompetent për shoqërimin e të dyshuarit, por gjatë ditës është paraqitur në gjykatë për Vendimi për propozimin”, thuhet në vendimin e Gjykatës.

Kundër këtij vendimi palët kanë të drejtë ankim në Këshillin Penal të kësaj gjykate.

Ndërsa për dy të dyshuarit e tjerë – të përfshirë në propozimin për caktimin e paraburgimit, të cilët janë shtetas të huaj dhe të cilët janë njoftuar se janë të paqasshëm për organet e rendit, nga konstatimi apo heqja e lirisë së tyre është lëshuar urdhër paraburgimi.

Prokuroria ka dorëzuar dje propozimin në Gjykatë për caktimin e masës së masës së paraburgimit.

Në hetimin e ri, Zekiri akuzohet se ka keqpërdorur pozitën zyrtare dhe në këtë mënyrë ka përfituar përfitim të kundërligjshëm./TS

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Mediat gjermane shkruajnë për Serbinë si ‘partnerin e fundit të Putinit në Evropë’ dhe se si ‘Vuçiq po përfiton nga agresioni rus në Ukrainë’

Një artikull mbi ndikimin e luftës në Ukrainë në zgjedhjet e ardhshme…

Sekretari britanik i Mbrojtjes: Okupimi i Ukrainës do të jetë shumë i vështirë për Rusinë

Sekretari britanik i Mbrojtjes, Ben Wallace, ka thënë se Rusia po ballafaqohet…

DASH: Maqedonia dhe Bullgaria të vazhdojnë negociatat, BE të vendos për zgjerimin

Shtetet e Bashkuara besojnë se Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria duhet ta…

Zaev: Pas zyrtarizimit, do të zbatojmë rekomandimet e Komisionit të Venecias

Rekomandimet e Komisionit të Venecias për rishikim të ligjit për përdorimin e…

Prof. Nexhat Ibrahimi: 30 vite miqësi, sot jam tradhëtuar nga Shaqir Fetahu, që kandidon për Reis

Rrahja, goditjet me shufra gome e druri, me karrige metali, grushtimi e…