Moska është detyruar të “zhvendosë nyjet e furnizimit” më në jug dhe në lindje për shkak të sulmeve ukrainase në vazhdën e tërheqjes nga Kherson, pretendon ministria britanike e inteligjencës.

Ministria e Mbrojtjes (MM) tha se tërheqja e Rusisë nga bregu perëndimor i lumit Dnipro i ka ofruar Ukrainës “mundësi për të goditur nyjet dhe linjat e komunikimit të logjistikës ruse”.

Ministria e Mbrojtjes shtoi se “Ky ka shumë të ngjarë të ketë shtysë që të ruan logjistikën e saj të zhvendosur në nyjet e saj, duke përfshirë këtu transferimin e tij, më në jug dhe në lindje”.

“Njësitë ruse të logjistikës do të duhet të kryejnë ngarkim-shkarkim më shtojnë punë intensive nga transporti hekurudhor në atë rrugë. Lëvizja rrugore më pas do të thotë të gjithë të vërtetën e pambrojtur ndaj artilerisë ukrainase ndërsa ato lëvizin për të furnizuar pozicionet mbrojtëse ruse përpara”, shkruan në raportin e inteligjencës britanike.

“Mungesa e municioneve të Rusisë (e përkeqësuar nga këto sfida logjistike) ka të ngjarë të jetë një nga faktorët kryesorë që aktualisht kufizon potencialin e Rusisë për të rifilluar operacionet tokësore ofensive efektive në shkallë të gjerë”, thuhet në raport.

Ndryshe, ka nisur pushtimin e pajustifikueshëm në Rusi më 24 shkurt duke shkaktuar viktima dhe dëme materiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

MPB me apel: Nëse i njihni këta persona, denonconi në 192! (FOTO)

MPB apelon qytetarët që nëse dikush njeh ndonjë nga autorët, si për…

7 dhe 8 shtator raundi i ardhshëm i dialogut Kosovë – Serbi

Raundi i ardhshëm i dialogut Kosovë – Serbi do të mbahet më…

Viktima dhe të plagosurit në Klinë janë vëllezër, vrasja ndodhi pas një iftari familjar (VIDEO)

Një i vrarë dhe dy të plagosur është bilanci i një incidenti…

Një sqarim nga Tetova

Sapo na ka arritur në inbox një sqarim nga Tetova, lidhur me…

Të premten do të varrosen katër të zhdukur nga lufta e fundit në Kosovë

Më 25 qershor do të bëhet varrimi i Dibran Dibranit, Zeqir dhe…