Sot ndodh që në promovime librash, folësit të flasin për veprën pa e lexuar atë.
Sot promovimet e librit shfrytëzohen vetëm për të ngrënë e pirë.
Sot kemi me mijëra shkrimtarë, kurse librat botohen në tirazhe simbolike. Kjo tregon se as shkrimtarët nuk lexojnë…
Sot kemi grupime province, të cilët letërsinë dhe librin e trajtojnë vetëm si modë.
Sot kemi një kaos të paparë në fushën e botimeve.
Sot kemi nevojë për një rend që do ta minimizonte këtë kaos që rëndë cenon letërsinë tonë…(HEJZA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Mbi origjinën ilire të gjuhës shqipe

Kumtesa e mbajtur në vitin 1982 në Beograd nga dr. Idriz Ajeti,…

Shqiptari Fetah Efendiu sipas dokumenteve të UDB-ës jugosllave

Pas vdekjes së Ataullah Hoxhës (dhjetor të vitit 1946), për udhëheqës të…

Mohamed Salmawy: Një film për mbretin shqiptar të Egjiptit, Mohamed Ali

Më shumë se 3 shekuj më parë, një familje nga Zëmblaku i…

Biografi për të famshmin Ali Pashë Tepelena

Nga Aurenc Bebja/ “La Quotidienne” ka botuar, të shtunën e 29 nëntorit…

Përshkrimi i udhëtimit të udhëpërshkruesit të njohur gjerman: Johann Georg von Hahn gjatë vitit 1858, nëpër trevat shqiptare të Leskocit

Serbët e shkruajnë se Hahn, kishte shprehur shumë interesim për ti vizituar…