Nuk ka dyshim se kjo dekleratë e Menduh Thaçit, atëkoh nënkryetar i PDSh që participonte në qeverinë e Maqedonisë, ishte një nga dekleratat që për shumë arsye ngelet e theksuar në lidhje me konfliktin e vitit 2001 në Maqedoni!
Nëse deklerata e dhënë nga Thaçi buronte nga bindjet e tija, atëherë me të drejtë mund të themi se ky nuk ka mbajtur llogari për popullaten shqiptare edhe nëse maltretohen, luftohen, vriten.
Nëse deklerata e dhënë e Thaçit ka qenë me porosi nga drejtues të shtetit maqedon, me të drejtë themi se nuk ka dashur t’i rrezikohet bashkëqeverisja-pushteti!
Sidoqoftë, deklerata i hapi rrugën forcave maqedoni për të sulmuar, por edhe pjesëtarët e UÇK-së i bindi për të këmbëngulur në idenë e saj. Filloi lufta!
Sot, njëzet vite më vonë, kur familjarët e dëshmorëve të luftës e dëgjojnë këtë dekleratë, si mund të ndjehen! Do të doja që në këtë temë të mendoj edhe vet Thaçi!!!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=261621465135884&id=100038640970126

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Ku jeni “komandanta” të 2001-shit, pse po heshtni për komandant Sokolin!

Nuzemedin Imeri / Vëllezër e Motra, Të dashur bashkëkombës, të flasësh për…

“Grupi i Kumanovës” ri-dënohet me aminin e Ali Ahmetit

“Rasti i Kumanovës” në fakt është varri moral i BDI-së dhe oqeani…

Efendi Rexhepi: Me komplot e tradhëti nuk përmirësohen “situatat e vështira”

R E A G I M Mbi Raportin e Komisionit Evropian për…

Xhaferi: Nesër në xhami do vinë politikanët kriminelë, dhe hoxhallarët që heshtin para të keqes

Arianit Xhaferi Mendojeni pak o njerëz të mirë, Nesër do vinë në…

Fituesit e zgjedhjeve në Kosovë po e përkrahin Selën dhe Gashin, humbësit po e përkrahin Ahmetin dhe Musa Xhaferin

Ylber Pilku /Nëse bëjmë një paralele shumë lehtë do ta konstatojmë se…