Grupi i parë i ushtarëve ukrainas ka nisur një program të ri trajnimi në Mbretërinë e Bashkuar për të ndihmuar në luftën kundër trupave pushtuese ruse.

Deri në 10 mijë ushtarë do të trajnohen në pikat e ministrisë së Mbrojtjes (MoD) në të gjithë vendin gjatë muajve të ardhshëm.

Programi do t’u japë rekrutëve vullnetarë aftësitë e nevojshme për të luftuar në vijën e parë, tha ministria e Mbrojtjes britanike.

Sekretari i Mbrojtjes, Ben Wallace tha se ishte “faza tjetër” në mbështetjen e Mbretërisë së Bashkuar për forcat e armatosura ukrainase.

Rreth 1,050 personl shërbimi në Mbretërinë e Bashkuar janë duke u vendosur për të drejtuar programin në pikat në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar – më shumë se 1,600 kilometra larg nga fushëbetejat e Donbasit në Ukrainën lindore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

COVID: Pfizer thotë se pilula antivirale është 89 përqind efektive në rastet me rrezik të lartë

Një pilulë eksperimentale për trajtimin e COVID-it e zhvilluar nga kompania amerikane…

Nderohet njeriu që u hodh nga ura për të shpëtuar një vajzë dyvjeçare

Jonathan Bauer i cili u hodh nga një urë për të shpëtuar…

VIDEO / Rrahje me grushte mes deputetëve në parlamentin e Turqisë

Dhjetëra deputetë të partisë së presidentit Recep Tayyip Erdogan dhe të Partisë…

“I shqetësuar sesi mund të parandalojmë një katastrofë”, thotë Boris Johnson

Kryeministri britanik Boris Johnson thotë se është i shqetësuar se si mund…

Ukraina zgjat ligjin ushtarak deri në gusht

Ukraina e ka zgjatur ligjin ushtarak për tre muaj deri më 23…