Ish-guvernatori i Bankës Popullore dhe politikani Petar Goshev beson se nuk do të ketë shtet ligjor në vend.

“Kjo është larg nga ajo që duhet të jetë. Ne kemi një gjyqësor selektiv, të korruptuar, në të gjitha nivelet dhe drejtësia dhe ligji nuk shpërndahen siç duhet.

Situata nuk është përmirësuar pas kohës së Gruevskit, ka disa raste dhe disa prej tyre janë si manifestim “këtu po bëjmë diçka”.

Rastet e mëdha nuk patën zgjidhje. Në Maqedoni mund të blesh drejtësi, do të përgjigjesh nëse nuk ke çfarë të paguash. Ju do të jeni përgjegjës për krime të vogla, por nuk do të jeni përgjegjës për qindra miliona para të përvetësuara. Mund të përkufizohemi si shoqëri kleptomane”, tha Goshev në emisionin “Studio 10”.

Ai shpjegon se ka individë që bien në sy, por përgjithësisht nga viti 1990 e në vazhdim kriteret e përzgjedhjes në të gjithat janë në rënie.

“Në fakt nuk kemi kriter. Kush çka mundet dhe kush çka duhet të bëjë”, thotë Goshev.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Trump mbron monumentet

Presidenti amerikan Donald Trump ka nënshkruar një urdhër ekzekutiv për mbrojtjen e…

Mehaj: Kosova duhet t’i ketë 20 mijë rezervistë vullnetarë

Ministri i Mbrojtjes Armend Mehaj, gjatë raportimit të tij para Komisionit për…

Tronditet BDI-ja, “bombat” gjithnjë dhe më të rënda!

El Cheka gjithnjë dhe me “”bomba” më të rënda. Hap fotografitë për…

PE miraton rezolutën kundër gazsjellësit “Rrjedha e Veriut 2”

Parlamenti Evropian, me shumicë votash, miratoi një rezolutë që bën thirrje për…

PTHP: Është bërë bastisje në hapësirat e Fakultetit Juridik “Justiniani i Parë” – Shkup

Prokuroria Publike Themelore për përndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit në…