Procesi kundër ish sekretarit të përgjithshëm të Qeverisë, Muhamed Zeqiri, i cili ngarkohet për “shpërdorim të detyrës dhe autoritetit zyrtar” është shtyrë për me 6 qershor, pasi në Gjykatën themelore penale sot nuk ka mbërritur dëshmitari i propozuar nga mbrojtja.

Avokati mbrojtës, Aleksandar Trajkovski, tha se dëshmitari Goran Anastasieviq për shkaqe shëndetësore është penguar të paraqitet në seancën e sotme, pas çka gjykata, për shkak të supozimeve të paplotësuara ligjore për mbajtjen e debatit, e shtyu seancën.

Prokuroria e ngarkon Zeqirin se në periudhën nga muaji prill i vitit 2021 deri në janar të vitit 2022 në cilësinë e sekretarit të përgjithshëm të Qeverisë, pa kryer prokurimin publik, ka lidhur kontrata për shërbime konsulence me një kompani në vlerë totale prej gati një milion euro, respektivisht janë paguar 147.000 euro më shumë se 795.000 të dakorduara më parë.

Procesin gjyqësor e udhëheq gjyqtarja Jançuleva Mihailovska, ndërsa përfaqësues i prokurorisë është prokurorja, Katerina Kolareviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Klitschko: Kievi mund të mbetet pa energji dhe pa ujë

Kryetari i Kievit, Vitali Klitschko, ka thënë se nuk mund të përjashtojë…

Arrestohet një grua për vrasjen e blogerit pro-Kremlinit

Hetuesit rusë kanë arrestuar një grua në kërkim të vrasësve të një…

Vuçiq: I gatshëm të vdes, s’e dorëzoj pushtetin pa zgjedhje

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq ka thënë sot se ai është “gati të…

Përurohet në Bllacë “Muri i Kujtimit”

Në memorialin “Bllaca’99”, në Han të Elezit, është përuruar “Muri i Kujtimit”.…

Mjeku shqiptar në Itali: Numri i të infektuarve në Lombardi 10-fish më i madh se ai që publikohet zyrtarisht

Mjeku shqiptar që jeton dhe punon në Brescia të Italisë, Julian Balla…