Këshilli për Etikë në Mediat e Maqedonisë (KEMM) me rastin e Ditës Botërore të Lirisë së Mediave bën thirrje për rritje të përgjegjësisë në respektimin e parimeve fundamentale të lirisë dhe pavarësisë së mediave, si dhe në mbrojtjen e gazetarëve dhe punonjësve mediatikë në përmbushjen e përgjegjësisë së tyre për informim profesional në interes të opinionit.

“Me rëndësi kruaciale në këtë proces është që të ndryshohet diskursi dhe qëndrimi te ata politikanë, kreatorë të mendimit publik dhe qendrave të fuqisë të cilat mediat jo rrallë i paraqesin apo i trajtojnë si armik, duke e shmangur përgjegjësinë e vet për sjellje transparente dhe të përgjegjshme ndaj opinionit. Prej tyre pritet t’i mbrojnë mediat si përparësi dhe tipar i demokracisë, e jo si pengesë apo kërcënim në qëndrimet dhe aktivitetet e tyre”, thonë nga KEMM.

I bëjnë apel pushtetit dhe institucioneve që çdo vendim lidhur me përmirësimin e gjendjes në gazetari të jetë në koordinim dhe të harmonizuar me komunitetin profesional mediatk dhe gazetaresk.

Në kumtesën e tyre theksohet se liria e mediave nënkupton që ato të mos shfrytëzohen për ndarjen e njerëzve përmes llogaritjeve të ndryshme politike, por se përvoja tregon se praktika e politikanëve të caktuar dhe bartës të fuqisë t’i përdorin mediat për llogaritje dhe kalkulime politike po vazhdon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…