Në raportin e fundit të “insideedition”, është e qartë se Vladimir Putin ishte tashmë i vetëdijshëm se veprimet e ardhshme do të sillnin trazira edhe në mesin e bashkatdhetarëve të tij.

Vetëm pak vite më parë, presidenti rus po mbyllte marrëveshje ndërkombëtare me vende të tjera dhe kishte marrëdhënie të mira me shumicën prej tyre.

Por dëshira e tij e fundit për të pushtuar Ukrainën dhe për të luftuar kundër Perëndimit, ka bërë atë të kryejë krime që në mënyrë të pashmangshme do ta kthejnë atë në një njeri të pabesë.

Sipas një raporti nga Inside Edition, lidhjet e ngushta me Kremlinin u zbuluan atyre informacione rreth një veprim rrëqethës që ndërmori i pari i shtetit rus rreth një muaj më parë. Sipas raportit, presidenti rus papritmas filloi të pushonte stafin e tij personal, përkatësish rreth 1000 njerëz humbën vendin e punës.

Kur themi staf personal, nënkuptojmë punonjës rusë, të cilët në fakt i përgatisin ushqimin dhe kujdesen për të rregullisht. Gjithashtu u raportua se ai mban një staf specifik i cili gjithmonë shijon ushqimin e tij para se të fillojë të hajë. E gjithë kjo sjellje është shumë e zakonshme nga diktatorët apo tiranët që zakonisht kanë frikë për jetën e tyre.

Diktatori i Venezuelës Nicolas Maduro ka të njëjtin lloj sjelljeje që Putini filloi të shfaqte që para pushtimit. Është e qartë se Putini tashmë ka frikë nga një grusht shteti i mundshëm dhe shumë tentativa për vrasje nga njerëzit e tij. Ne e dimë nga përvoja se Vladimir Putin tenton të helmojë kundërshtarët e tij. Por, a është kjo një mundësi edhe për rusët?

Nga kush duhet të ketë më së shumti frikë Vladimir Putin?

Përveç njerëzve që ndërveprojnë me të në baza ditore, ekziston një keqkuptim i qartë se kujt duhet t’i frikësohet më shumë Vladimir Putin. Ka zgjedhje të dukshme me oligarkët rusë, të cilët mbajnë shuma të çmendura parash dhe pronash.

Por ata që kanë vërtet çdo lloj pushteti mbi Putinin janë krerët e ushtrisë, janë ata që kanë pushtetin për të rrëzuar ndoshta presidentin rus në çdo moment të caktuar.

Nëse ka ndonjë tregues se i ashtuquajturi ‘operacion ushtarak’ i tij nuk po shkon sipas planit, Putini mund t’i puthë lamtumirë pushtetit të tij.

Deri më tani, humbjet e shumta brenda ushtrisë ruse janë parashikuar nga presidenti i tyre. Por ka një shtytje të qartë nga Perëndimi përmes sanksioneve që po dëmtojnë ekonominë e Rusisë në një nivel më të thellë. Koha do të tregojë nëse presidenti i çmendur rus do të rrëzohet apo jo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Nënshkruhen tri marrëveshje mes Kosovës e Shqipërisë, dy prej tyre prekin shqiptarët në Luginë e Mal të Zi

Ministrja e Punëve të Jashtme e Kosovës, Meliza Haradinaj-Stublla, priti të premten…

Thaçi dhe kryesuesi i Asociacionit Parlamentar të NATO-s në Kanada bisedojnë për bashkëpunimin në sektorin e sigurisë

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, është takuar me deputetin e…

Donika Gërvalla udhëton për në SHBA, do ta përfaqësojë Kosovën në Këshillin e Sigurimit të OKB-së

Ministrja e Jashtme e Kosovës, Donika Gërvalla Schëarz, do të përfaqësojë Kosovën…

Zaharieva: Nuk është sekret që Serbia ka ndikim të fuqishëm në Maqedoni

Bullgaria e ka përkrahur Maqedoninë e Veriut në momentet më të vështira…

Takim sa për një fllad ventilatori

Shaqir Feta, kur ndjenë se po ngel pa ajër, kur e mbytë…