Tani për tani askush nuk mund të prognozoj se si do të lëviz numri i të infektuarve në bazë ditore dhe sa do të ketë për shembull për një javë, tha ministri i shëndetësisë Venko Filipçe.

“Është shumë vështirë të thuhet, kemi supozime në lidhje me pikën kulminante, për atë se ku jemi në lakoren por tani kemi masa të reja. Sinqerisht shpresoj se do të ulim dukshëm numrin e pacientëve. Përndryshe, vlerësoj se pika kulminante me masat e tanishme dhe me të dhënat epidemiologjike do të mund të jetë një muaj nga sot”, tha Filipçe, përcjell SHENJA, duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve nëse për një javë numri i të sëmurëve mund të arrij nga 200 persona në bazë ditore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Truss: Ukrainës i duhen më shumë armë

Sekretarja e Jashtme e Mbretërisë së Bashkuar, Liz Truss, u ka kërkuar…

Misioni i OSBE/ODIHR do t’i prezantojë aktivitetet për vëzhgimin e zgjedhjeve presidenciale

Shefi i Misionit vëzhgues OSBE/ODIHR, Korin Jonker sot në pres konferencë do…

Çka e shkaktoi rënien nga qielli të mbi 120 zogjve në Zvicër?

Rreth 120 zogj ranë nga qielli në Thurgau dhe ngordhën. Lexuesit dhe…

BE premton 500 milionë euro shtesë ndihmë ushtarake për Ukrainën

Shefi i politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Josep Borrell, ka premtuar…

FOTO shqetësuese

Çka flet fotoja ku shihet Shaqir Fetai me ekselencën e tij, ambasadorin…