Konsumi mesatar i gazit në Bashkimin Evropian në periudhën nga gushti 2022 deri në mars 2023 është ulur me 17.7 për qind, krahasuar me konsumin mesatar për të njëjtën periudhë midis 2017 dhe 2022, sipas Eurostat.

BE ka vendosur më parë synimin për uljen e konsumit të gazit në periudhën nga gushti 2022 deri në mars 2023 me 15 për qind krahasuar me konsumin mesatar në të njëjtën periudhë në pesë vitet e mëparshme.

Të dhënat e Eurostat tregojnë se shumica e vendeve të BE-së e kanë arritur këtë synim, me në krye Finlandën, ku konsumi i gazit ra me 55.7 për qind, Lituania me 40.5 për qind dhe Suedia me 37.2 për qind.

Qëllimi nuk u arrit nga Irlanda, e cila uli konsumin e saj me 0,2 për qind, si dhe Sllovakia (1,0 për qind), Spanja (10,8 për qind), Polonia (12,5 për qind), Sllovenia (13,8 për qind) dhe Belgjika (14,5 për qind).

Në periudhën nga gushti 2022 deri në mars 2023, Malta rriti konsumin e gazit natyror me 12.7 për qind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Deputetët britanikë votojnë të premten për Brexit-in

Qeveria britanike ka planifikuar që të premten ta dërgojë për votim në…

Ish-kryetari i Shtërpcës dyshohet se kërkoi para e dhurata në këmbim të lejeve për ndërtime në Brezovicë

Ish-kryetari i Komunës së Shtërpcës, Bratisllav Nikolliq, po dyshohet të ketë marrë…

Forcat afgane dhe NATO-ja kanë vrarë më shumë civilë se talibanët

Sipas të dhënave të Kombeve të Bashkuara, forcat qeveritare të Afganistanit dhe…

Kovaçki pyet se si është e mundur 1 ton drogë të kalojë përmes Aeroportit të Shkupit

Deputeti i VMRO-DPMNE-së, Dragan Kovaçki në konferencë për shtyp tha se kanë…

Tre të arrestuar për sulmin fizik ndaj kryetarit të Haraçinës

Ministria e Punëve të Brendshme njofton se janë arrestuar tre persona pas…