Qeveria ka vendosur të ndërmerr masa shtesë për shkak të situatës me Koronavirusin në Dibër dhe në Qendrën Zhupa, kurse si masë është duke u shqyrtuar edhe vendosja në izolim të përgjithshëm të këtyre dy komunave.
“Lidhur me situatën e krijuar dhe transmisimin lokal me përhapjen e sëmundjes COVID-19 në territorin e komunave Dibër dhe Qendra Zhupë, angazhohet Ministria e shëndetësisë, në bashkëpunim me qendrën për shëndet publik, të marë masa shtesë për mbrojtje nga përhapja e këtij virusi, respektivisht të mobilizohen ekipet mjekësore me epidimiolog nga Ohri dhe një infektolog ose mjek (ose infektolog që është i punësuar te banjat Capa të vendoset në shërbim për qendrat e shëndetit publik). Për këto masa të dorëzohet raport deri në fund të ditës së sotme, me qëllim që Ministria e shëndetësisë të publikojë kumtesë parandaluese në territorin e komunës Dibër dhe Qendra Zhupë, për mundësinë e vendosjes së karantinit”, thuhet në konkluzën e Qeverisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…