Dhjetëra policë të Kosovës kanë zbarkuar në “Lagjen e Boshnjakëve” në Mitrovicën e Veriut.

Ata kanë filluar patrullimin në rrugët e qytetit.

Policia e Kosovës sonte njoftoi se do të fillojë rritjen e pranisë së saj në veri të vendit.

Veprimet policore vijnë si rezultat i tensioneve të shtuara në veri të Kosovës në tri ditët e fundit, ku pati edhe shpërthime të shumta në lokacione të ndryshme.

Po ashtu, edhe ekipe të EULEX-it janë duke mbikëqyrur situatën në vazhdimësi në veri.

Ndërsa, në “Lagjen e Boshnjakëve” në Mitrovicën e Veriut janë parë edhe pjesëtarë të KFOR-it.

Policia thotë prioritet i tyre është ofrimi i sigurisë për të gjithë qytetarët, andaj duke vlerësuar situatën dhe rrjedhat aktuale në komunat veriore, “ditëve në vijim do të rris prezencën në veri me qëllim të arritjes së objektivave të policisë”.

Sipas Policisë, ruajtja e rendit publik, garantimi i sigurisë, mbrojtja e jetës dhe pronës për të gjithë qytetarët pa dallim, janë ndër objektivat kryesore të Policisë së Kosovës.

“Policia e Kosovës në vazhdimësi përcjellë dhe analizon zhvillimet në vend, duke bërë vlerësime profesionale në bazë të të cilave ndërmerr masa të nevojshme, të arsyeshme dhe të ligjshme për zbatimin e ligjit dhe vendimeve të autoriteteve shtetërore të Kosovës”, njoftoi policia.

Një zyrë e KKZ-së në Mitrovicën e Veriut është jashtë funksionit për shkak se është demoluar. Me granatë dore e “shock bombe” dyshohet se është sulmuar kjo zyrë ndërsa Policia, KFOR-i, dhe EULEX në orët e vona të së martës bënë edhe rrethimin e vendit të ngjarjes ku u gjet granata e dorës e cila më pas është shpërthyer në mënyrë të kontrolluar.

KALLXO.com sjell pamjet nga shtimi i pranisë së Policisë në veri.

https://m.facebook.com/kallxo/videos/875659516777424/?paipv=0&eav=AfaO44-kRuqYlcDqL7APKR1WonvoCuVANjd9n6z1IfEqfLr_ViFE1AJ3YLV36iCUVwU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

“Rastet e montuara”, raportet ndërkombëtare bazë për propozimin

Ligji për rivlerësimin e fakteve dhe provave të përdorura në procedurë gjyqësore…

Një vit pas referendumit për Marrëveshjen e Prespës

Zgjidhja e kontestit shumë vjeçarë për çështjen e emrit mes Maqedonisë së…

Sot takohen grupet e punës për përpilimin e ligjit të Prokurorisë Publike

Sot takohen grupet e punës për Ligjin e Prokurorisë Publike. Takimi vjen…

Gërvalla thotë se Serbia është aleatja më e afërt e Rusisë

“Andaj edhe kërcënimet që i bën, kërkojnë një përgjigje të përbashkët, një…

“Putin do të dështojë”/ Komisioni Europian: Anëtarët e Unionit të ulin konsumin e energjisë

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen deklaroi se Vladimir Putin…