Dje në mesditë u mbajt mbledhja konstitutive e Kuvendit pas zgjedhjeve të 15 korrikut. Përbërja e dhjetë parlamentare apo e para me emrin e ri Kushtetues, u thirr në rrethana të jashtëzakonshme si pasojë e pandemisë Covid-19. Nga 120 deputetët e zgjedhur, 117 ishin prezent. Munguan Menduh Thaçi i PDSH-së, Arbër Ademi i BDI-së dhe Aleksander Veljanovski i OBRM-PDUKM-së.

Për shkak të rrethanave të jashtëzakonshme, seanca u mbajt në sallën e madhe të Kuvendit, ku ishin siguruar kushtet në bazë të rekomandimeve të institucioneve shëndetësorë. Deputetët votuan në mënyrë mekanike. Në koordinim me kryetarin e Kuvendit, përfaqësuesit e partive politike u morën vesh për zgjedhjen e Komisionit Verifikues të përbërë nga Jahgoda Shahparska, Izet Mexhiti, Blagica Laskovska, Sonja Mirakovska dhe Safije Sadiki.

Komisioni nuk ka konstatuar asnjë kontest ligjor në zgjedhjen e ndonjërit nga 120 deputet, ndërsa procesverbali u miratua me votim unanim nga deputet prezent në sallë.

Punimet e Kuvendit do të pezullohen deri në arritjen e marrëveshjes politike për shumicë të re parlamentare. Më pas duhet zgjidhet Komisioni për Zgjedhje dhe Emërime nga i cili duhet propozohet emri i kryetarit të Kuvendit dhe nënkryetarëve. Përbërja dhe mbledhja e këtij komisioni do të dihet pas të mësohet mazhoranca e re. Më pas vijon formimi i trupave punues dhe ndarja në grupe parlamentare.

Në përbërjen e kaluar me Komisionin për Emërime ka udhëhequr opozita, ku si pasojë e mungesës së konsensusit mes dy partive të bllokut politik maqedonas kishte ngecja për emërime në nisa institucione.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…