Europol ka lëshuar një paralajmërim të ashpër për kriminelët që përdorin ChatGPT për qëllime të liga.

Europol ka publikuar një raport që detajon se si kriminelët po përdorin teknologjinë për mashtrim, krim kibernetik dhe madje edhe terrorizëm.

“Aftësia e ChatGPT për të hartuar tekst shumë realist e bën atë një mjet të dobishëm për qëllime phishing,” tha Europol.
Me aftësinë e tij për të riprodhuar modele gjuhësore për të imituar stilin e të folurit të individëve ose grupeve të veçanta, chatbot mund të përdoret nga kriminelët për të synuar viktimat, tha agjencia e zbatimit të BE-së.

Tutje, u tha se aftësia e ChatGPT për të nxjerrë tekst autentik me tingull me shpejtësi dhe shkallë gjithashtu e bën atë njëmjet ideal për propagandë dhe dezinformim.

“I lejon përdoruesit të gjenerojnë dhe përhapin mesazhe që pasqyrojnë një tregim specifik me një përpjekje relativisht të vogël.”

Kriminelët me pak njohuri teknike mund t’i drejtohen ChatGPT për të prodhuar kode me qëllim të keq, tha Europol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Sela: Gjuha Shqipe ende nuk gëzon trajtimin e merituar

Ndërsa ne sot gëzojmë shkronjat me të cilat identifikojmë gjuhën tonë, festojmë…

Drejtor në RMV, punëtor në Kroaci!

Drejtori i një ndërmarrjeje publike në Prilep është paditur penalisht nga e…

Derivatet e naftës me çmime të reja

Komisioni Rregullator për Energjetik në mbledhjen e sotme ka vendosur që lirohen…

Shaqir Fetai i zhgënjyer nga Hallk Banka

Derisa po kënaqej nëpër Zvicër, Shaqir Fetait i erdhi një ftesë nga…

Autori i sulmit në Teksas i kishte dërguar shokut fotografi të armëve dhe municionit, ishte futur klasë me klasë dhe kishte shtënë mbi nxënësit  

Të paktën 19 nxënës nga mosha 7 deri në 10-vjeç dhe dy…