Bashkësia Fetare Islame ka reaguar pas protestave të nxënësve të medresesë “Isa Beu” në Tetovë, nëpërmjet të cilës u kërkua njohja e diplomave të kësaj shkolle teologjike në universitetet e Maqedonisë së Veriut.

Nga BFI thonë se ka 5 vjet që bëhen përpjekje për t’u zgjidhur ky problem dhe si rezultat është përpiluar draft-ligji me të cilin parashihet akreditimi i kësaj shkolle.

Paralajmërojnë se së shpejti do të dorëzohet në Kuvend për miratim.

Thonë se kjo çështje do të merr epilog pozitiv për çfarë kanë marrë edhe garanci nga faktori politik dhe qeveritar në vend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Radev: Së pari bullgarët në Kushtetutë, pastaj Maqedonia në BE

Perspektiva evropiane e Maqedonisë së Veriut nuk ka alternativë dhe është qëllim…

Vrasja e dyfishtë në Pejë, sot mbahet seanca dëgjimore për të arrestuarin

Në Gjykatën Themelore në Pejë sot do të mbahet seanca dëgjimore ndaj…

“Më mirë për Tetovën: Dy muaj nga tragjedia në spitalin e Tetovës, nuk ka as përgjegjësi penale e as morale

Hamdi Sulemani nga nisma qytetare “Më mirë për Tetovën” në konferencë për…

Flamuri kombëtar qëndron në tokë para Medreses (FOTO LAJM)

Respektimi i simboleve kombëtare është obligim i të gjithë personave fizik por…

BBC shkruan për Kosovën: Qeveria e ka shtyrë zbatimin e vendimit për targat mes tensionesh

Zhvillimet e mbrëmshme në Kosovë e kanë tërhequr vëmendjen e mediave të…